2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Drámaian megugrott a csoportos nemi erőszakok száma Olaszországban

Aggasztóan megemelkedett a fiatalok által elkövetett csoportos nemi erőszakok száma Olaszországban. Szakértők ezt azzal magyarázzák, hogy a fiatalok túl korán, és mindenféle szűrő nélkül férnek hozzá pornográf tartalmakhoz a világhálón. Az oktatási miniszter az egészséges szexuális viselkedésre irányuló kurzusokat vezetne be az iskolákban.

  • Drámaian megugrott a csoportos nemi erőszakok száma Olaszországban

Az olasz híradások egyre gyakrabban számolnak be gyermeklányok ellen csoportosan elkövetett szexuális erőszakról. Az elkövetők sokszor saját kortársaik, akik az erőszak mellett meg is alázzák áldozataikat, mobiltelefonnal rögzítve a bűncselekményt.

Két megdöbbentő hír is megrázta Olaszországot a nyáron. Palermóban 7 fiatal csoportosan erőszakolt meg egy 19 éves lányt. Tettüket azzal magyarázták, hogy ilyet pornóvideóban láttak.

Hasonló eset történt Nápolyban is, ahol 15 fiatal követett el nemi erőszakot: az áldozatok 10 és 12 éves kislányok voltak.

Az oktatásügyi minisztérium orvosok, pszichológusok, ügyvédek, illetve a hatóságok közreműködésével akarja tudatosítani a fiatalokban, hogy milyen fizikai, lelki, illetve jogi következményei lehetnek az efféle tetteknek.

Eugenia Roccella ifjúságért és a családokért felelős miniszter pedig leszögezte: korlátozni akarja a kiskorúak hozzáférését az internetes pornó tartalmakhoz.

A szülők támogatják a tárcavezető javaslatát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Rendőrgyilkosság történt a szerb-boszniai határon

Rendőrgyilkosság történt a szerb-boszniai határon

Egy rendőr meghalt, egy további pedig megsebesült, amikor csütörtök éjjel lövöldözés tört ki a Bosznia-Hercegovina és Szerbia közötti Lipnicki Sor határátkelőnél - közölte Ivica Dacic szerb belügyminiszter.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!