2022. 07. 04. Hétfő Ulrik napja
Jelenleg a TV-ben:

Mozaik

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Külföld

Döntött az Európai Bizottság: nem sért szankciót, ha utalunk a Gazpromnak

Nem sért szankciót, ha hazánk utal a Gazpromnak - így döntött ez Európai Bizottság.

Legfrissebb iránymutatásuk szerint ugyanis az uniós gázvásárlók nyugodtan nyithatnak a gázvásárlási szerződésük devizanemével összhangban egy eurós és egy rubeles speciális számlát is az orosz elnöki rendeletben kijelölt Gazprombanknál. A bizottság szóvivője szerint a március 31-i orosz rendeletben meghatározott fizetési folyamat sérti ugyan az uniós szankciókat, de az uniós vállalatok számára rendelkezésre állnak olyan lehetőségek, amelyekkel a megállapodott szerződéseknek megfelelően továbbra is euróban vagy dollárban fizethetnek.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Kapcsolódó tartalmak

Áradások Ausztráliában

Már a téli viharok tombolnak Ausztráliában, Sydneyben is evakuálni kellett a lakosságot, kezelhetetlen mértékű áradásokra készülnek a hatóságok. Kínában pedig már hetek óta küzdenek az árvizekkel, a földomlások állandó életveszélyt jelentenek.

Egyre több a nemi erőszak Svédországban

Az ellenzék szerint a szigorúbb büntetéseknek lenne visszatartó ereje, ezért a kereszténydemokraták új törvényjavaslatot terjesztettek be. Bugnyár Zoltán tudósított.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!