2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Donald Trump: Megtelt Amerika

Az Egyesült Államok megtelt, a migránsoknak vissza kell fordulniuk - ezt üzente a közép-amerikai országokból érkezőknek Donald Trump Kaliforniában. Az amerikai elnök a mexikói határfal egy szakaszának építését tekintette meg. Mexikóba közben folyamatosan újabb migránsok érkeznek délről, hogy az Egyesült Államokba utazzanak tovább.

  • Donald Trump: Megtelt Amerika

Kaliforniában tájékozódott a határfal építéséről az amerikai elnök. A demokraták a washingtoni törvényhozásban továbbra is blokkolják Trump egyik fő kampányüzenetének, a mexikói határ teljes hosszára tervezett fal megépítését, de kisebb szakaszok már most is épülnek az országban.

Az elnök elégedetten nyugtázta, hogy tartós és megfelelő magasságú fal épül, amire igencsak nehéz lesz felmászni.

Ezután határőrökkel és helyi politikusokkal szervezett kerekasztal-beszélgetésen vett részt. Itt bejelentette, hogy az elkövetkező két évben mintegy 650 kilométernyi falat húznak fel a határon.

Donald Trump üzent azoknak a közép-amerikai migránsoknak is, akik már útra keltek vagy még csak tervezik, hogy elinduljanak az Egyesült Államok felé.

Hatalmas hullámról van szó, ami maga alá temeti a bevándorlási rendszerünket. Nem hagyhatjuk, hogy ez bekövetkezzen. Ezért a következő állásfoglalást teszem: a rendszer megtelt, nem tudunk befogadni titeket. Legyen szó menedékkérőkről, illegális bevándorlókról, bárkiről, már nem tudunk befogadni titeket. Az ország megtelt, forduljatok hát haza, ez van

- közölte Trump, aki megköszönte a mexikói vezetésnek a migránsáradat megfékezésére hozott intézkedéseket.

Mexikó korábban ugyan vonakodott fellépni a területére déli irányból belépő és észak felé utazó migránsok ellen, mire Trump már a mexikói határ teljes lezárásával fenyegetett. Ez cselekvésre bírta a mexikói hatóságokat. A Hondurasból, Guatemalából, Nicaraguából és Salvadorból érkezőket azonban nem tudják feltartóztatni Mexikó déli határain.

Tudom, hogy a migránsok miatt Mexikóban válság van. Azt pedig a tévében láttam, hogy már nem lehet átmenni az amerikai határon. Én mégis arra kérem Trump elnököt, hogy adjon egy esélyt. Mi keményen dolgozó emberek vagyunk, nem pedig olyasvalakik, akik valami rosszat terveznek tenni odaát

- mondta egy hondurasi migráns a dél-mexikói Chiapas államban.

A táborban mintegy 200 migráns várakozik, sokan arra várnak, hogy úton lévő társaik is megérkezzenek, hogy aztán karavánt alkotva induljanak észak felé, az Egyesült Államok irányába.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!