2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:00

Külföld

Donald Trump: Marad a szigorú határvédelem

Megismételte az Egyesült Államok elnöke, hogy a migrációs nyomás miatt érvényben maradnak a szigorú intézkedések az amerikai- mexikói határ teljes szakaszán. Donald Trump leszögezte, nem tesznek kivételt senkivel, és az illegális bevándorlást akkor is meg fogja állítani, ha mások ezt nem akarják.

  • Donald Trump: Marad a szigorú határvédelem

A közép-amerikai migránsok célja, hogy beléphessenek az Egyesült Államok területére.

A bevándorlókat az sem tartja vissza, hogy 50-ből csak egy embert engednek be a hatóságok. A többieket visszaküldik Mexikóba, ott kell megvárniuk kérelmük elbírálását.

Az amerikai elnök a hétvégén ismét megerősítette, hogy a déli határt továbbra is zárva tartják az illegális menekültek előtt.

Donald Trump hozzátette, senkivel sem tesznek kivételt a hatóságok. Kijelentésével azokra utalt, akik a napokban élesen bírálták, mert egy népszerű mexikói ünnep alkalmából sem adott engedélyt arra, hogy egyesek felkeressék Amerikában élő családtagjaikat.

A migránsokat segítő aktivisták is felháborodásuknak adtak hangot, és elítélték a washingtoni szigort.

 

Az Egyesült Államok többször is arra hívta fel a figyelmet, hogy az óvintézkedésekre azért van szükség, mert az elmúlt fél évben tömegével indulnak a migránskaravánok Guatemalából és Honduras-ból az Egyesült Államok irányába.

Eközben Mexikóban leégett egy menedékhely az ország déli részén. Az épületben tartózkodó bevándorlók elmenekültek.

A tűz okát vizsgálják, de a gyanú szerint szándékos gyújtogatás történt. A migránsok a káoszt kihasználva meg akartak szökni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!