2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Donald Trump: Marad a szigorú határvédelem

MTI

2019. május 13., hétfő 12:08

Megismételte az Egyesült Államok elnöke, hogy a migrációs nyomás miatt érvényben maradnak a szigorú intézkedések az amerikai- mexikói határ teljes szakaszán. Donald Trump leszögezte, nem tesznek kivételt senkivel, és az illegális bevándorlást akkor is meg fogja állítani, ha mások ezt nem akarják.

A közép-amerikai migránsok célja, hogy beléphessenek az Egyesült Államok területére.

A bevándorlókat az sem tartja vissza, hogy 50-ből csak egy embert engednek be a hatóságok. A többieket visszaküldik Mexikóba, ott kell megvárniuk kérelmük elbírálását.

Az amerikai elnök a hétvégén ismét megerősítette, hogy a déli határt továbbra is zárva tartják az illegális menekültek előtt.

Donald Trump hozzátette, senkivel sem tesznek kivételt a hatóságok. Kijelentésével azokra utalt, akik a napokban élesen bírálták, mert egy népszerű mexikói ünnep alkalmából sem adott engedélyt arra, hogy egyesek felkeressék Amerikában élő családtagjaikat.

A migránsokat segítő aktivisták is felháborodásuknak adtak hangot, és elítélték a washingtoni szigort.

 

Az Egyesült Államok többször is arra hívta fel a figyelmet, hogy az óvintézkedésekre azért van szükség, mert az elmúlt fél évben tömegével indulnak a migránskaravánok Guatemalából és Honduras-ból az Egyesült Államok irányába.

Eközben Mexikóban leégett egy menedékhely az ország déli részén. Az épületben tartózkodó bevándorlók elmenekültek.

A tűz okát vizsgálják, de a gyanú szerint szándékos gyújtogatás történt. A migránsok a káoszt kihasználva meg akartak szökni.

Hír TV