2019. október 15.,
kedd, Teréz napja

Dollármilliók civil adományokból a határfal megépítésére

Hír TV

2019. május 29., szerda 12:03

Huszonkét millió dollárt, azaz 6 és fél milliárd forintnak megfelelő összeget gyűjtött össze egy civil szervezet magánadományokból az amerikai-mexikói határra tervezett fal megépítéséhez. A We Build the Wall nevű szervezet az Egyesült Államok elnökének, Donald Trumpnak hivatalba lépése után kezdte migrációellenes akcióját, amelyet egyre többen támogatnak.

Donald Trump már 2016-os választási kampányában azt ígérte, hogy fizikai zárral szab gátat az illegális migrációnak. Sőt, azt is kilátásba helyezte, hogy Mexikónak kell finanszíroznia az építkezés költségeit.

Az Egyesült Államokban már akkor többen jelezték, hogy szerintük Trump sem Mexikót, sem pedig az ellenzéket nem fogja tudni meggyőzni a fal felhúzásának szükségességéről.

Egy civil szervezet az amerikai elnök hivatalba lépése után indított egy kezdeményezést. A We Build the Wall nevű szervezet magánszemélyek adományaiból 22 millió dollárt, vagyis 6 és fél milliárd forintnak megfelelő összeget gyűjtött össze az amerikai-mexikói határra tervezett fal megépítéséhez. A Trumpot támogató szervezet egyik tisztviselője arról tájékoztatott, hogy átlagosan fejenként 65 dollárt adtak az emberek.

A szervezet azt tervezi, hogy a falat jelképes összegért, 1 dollárért eladja a kormánynak.

Az Egyesült Államok vezetője a napokban jelezte, hogy továbbra is kitart egy erős fal felhúzása mellett, amely hermetikusan lezárja a 2 ország teljes határszakaszát. Trump azt is kilátásba helyezte, hogy további intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy meggátolja az illegális bevándorlókat abban, hogy amerikai földre lépjenek.

Hír TV