2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Dollármilliók civil adományokból a határfal megépítésére

Huszonkét millió dollárt, azaz 6 és fél milliárd forintnak megfelelő összeget gyűjtött össze egy civil szervezet magánadományokból az amerikai-mexikói határra tervezett fal megépítéséhez. A We Build the Wall nevű szervezet az Egyesült Államok elnökének, Donald Trumpnak hivatalba lépése után kezdte migrációellenes akcióját, amelyet egyre többen támogatnak.

  • Dollármilliók civil adományokból a határfal megépítésére

Donald Trump már 2016-os választási kampányában azt ígérte, hogy fizikai zárral szab gátat az illegális migrációnak. Sőt, azt is kilátásba helyezte, hogy Mexikónak kell finanszíroznia az építkezés költségeit.

Az Egyesült Államokban már akkor többen jelezték, hogy szerintük Trump sem Mexikót, sem pedig az ellenzéket nem fogja tudni meggyőzni a fal felhúzásának szükségességéről.

Egy civil szervezet az amerikai elnök hivatalba lépése után indított egy kezdeményezést. A We Build the Wall nevű szervezet magánszemélyek adományaiból 22 millió dollárt, vagyis 6 és fél milliárd forintnak megfelelő összeget gyűjtött össze az amerikai-mexikói határra tervezett fal megépítéséhez. A Trumpot támogató szervezet egyik tisztviselője arról tájékoztatott, hogy átlagosan fejenként 65 dollárt adtak az emberek.

A szervezet azt tervezi, hogy a falat jelképes összegért, 1 dollárért eladja a kormánynak.

Az Egyesült Államok vezetője a napokban jelezte, hogy továbbra is kitart egy erős fal felhúzása mellett, amely hermetikusan lezárja a 2 ország teljes határszakaszát. Trump azt is kilátásba helyezte, hogy további intézkedéseket vezet be annak érdekében, hogy meggátolja az illegális bevándorlókat abban, hogy amerikai földre lépjenek.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!