2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Döbbenetes dolgokról beszéltek az ukrán katonák a BBC-nek

Nincs elég képzett katonájuk, van olyan tengerészgyalogosuk, aki úszni se tud és az oroszok még azt is tudják, hol fognak felbukkanni – a frontvonalról vallottak az ukrán katonák.

  • Döbbenetes dolgokról beszéltek az ukrán katonák a BBC-nek

Emberhátrányban, fegyverhiánnyal küszködve – a fronton harcoló ukrán katonák kijózanító beszámolót adtak a BBC-nek arról, hogyan szenved meg Ukrajna azért, hogy megvesse a lábát a Dnyipro folyó keleti partján, ahová a néhány hónapja meghirdetett ellentámadás során mindössze néhány száz ukrán katona jutott el – írja a Mandiner a BBC cikkére hívatkozva.

„Azt hittem, nem jutok ki onnan”

Az egyik ukrán katona szerint „állandó tűz alatt van a folyami átkelő”, mint meséli: látta, ahogyan az eltalált hajókat a társaival együtt elnyeli a Dnyipro folyó. A katona szerint ráadásul mindent nekik kell cipelniük.

Mindent magunkkal kell cipelnünk – generátorokat, üzemanyagot, élelmiszert. Ha egy hídfőállást állítasz fel, sok mindenre szükséged van, de erre a területre nem terveztek utánpótlást

– meséli. „Azt hittük miután odaértünk, hogy az ellenség majd elmenekül és nyugodtan ideszállíthatunk mindent, amire szükségünk van, de nem így lett” – teszi hozzá.

Az oroszok már vártak az ukránokra, pontosan tudták, hol lesznek

„Amikor megérkeztünk a [keleti] partra, az ellenség már várt. Azok az oroszok, akiket sikerült elfognunk azt mondták, hogy tájékoztatták őket a partraszállásunkról, így

amikor odaértünk, pontosan tudták, hol találnak minket. Mindent ránk dobtak. Tüzérség, aknavetők és lángszóró rendszerek vártak minket. Azt hittem, soha nem nem jutok ki onnan

– mesélte megrázó történetét a katona.

Az utánpótlással is hadilábon állnak az ukránok

Mint a BBC-nek nyilatkozva egy másikuk meséli: „sok fiatal srác van közöttünk. Emberekre van szükségünk, de képzett emberekre, nem azokra a zöldfülűekre, akik most ott vannak. Vannak srácok, akik mindössze három hetet töltöttek a kiképzésen és csak néhányszor sikerült lőniük.”

„Teljes rémálom. Egy évvel ezelőtt még nem mondtam volna ilyet, de most, elnézést, de elegem van”

– fakadt ki a katona. Mint kifejtette: „mindenki, aki önként akart háborúzni, már rég itt van – ma már pénzzel is nehéz idecsábítani az embereket. Azokat kapjuk, akiknek nem sikerült megúszniuk. Nevetni fogsz, de

néhányan a tengerészgyalogosaink közül még úszni sem tudnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Koránt égettek Malmőben

Koránt égettek Malmőben

Egy férfi és egy nő pénteken elégette a muszlimok szent könyvének, a Koránnak egy példányát Svédország harmadik legnépesebb városában, Malmőben, a történtekről a sajtóban helyszíni videofelvételeket is közzétettek.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!