2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Lélektáncosok – A Bozsik Yvette Társulat 30 éve 03:00

Külföld

Demonstrációvá alakult a munka ünnepi felvonulás világszerte + videó

Ahogy szinte minden évben, idén is világszerte tüntetésekkel, könnygázzal, zavargásokkal telt május elseje. Isztambultól Madridon át Párizsig tömegdemonstrációkat tartottak.

  • Demonstrációvá alakult a munka ünnepi felvonulás világszerte + videó

Biztonsági okokból rendőrsorfallal zárták el a török nagyváros központjában található Taksim teret és a térre vezető útvonalat a rendőrök. A tüntetők a jóváhagyott útvonalat elhagyva megpróbáltak bejutni a térre és dulakodni kezdtek a rendőrökkel, akik könnygázzal és gumilövedékekkel oszlatták fel a május elsejei felvonulást.

Tüntetők vonultak az utcára Madridban is, hogy kedvezőbb munkafeltételeket követeljenek.

Több ezer ember gyűlt össze szerdán Párizsban is. Az idei demonstrációnak külön jelentőséget adott, hogy hamarosan olimpiát rendeznek a francia fővárosban.

Újabb tüntetések és sztrájkok kezdődtek Athénban is. A 24 órás munkabeszüntetéshez csatlakoztak a közlekedési dolgozók is, így a kikötőkből nem indultak hajók, továbbá leállt a busz-és metróforgalom is. A munkabérek emelése mellett sokan a gázai háború végét is követelték.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!