2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Csoportos nemi erőszakkal büntették a fiatal nőt

Csoportos nemi erőszakkal büntettek meg egy fiatal nőt egy indiai faluban, amiért viszonya volt egy más vallású férfival. A falu vezetése azután döntött így, hogy kiderült: a nő szülei nem tudják kifizetni az átszámítva 90 ezer forintos pénzbírságot.

Hatósági utasításra erőszakoltak meg többen egy 20 éves nőt az indiai Nyugat-Bengál államban. Saját faluja vezetése büntette az erőszakkal, miután kiderült, a fiatal nő egy más vallású férfival folytatott titkos viszonyt. „Környékbeli férfiak erőszakoltak meg. Körülbelül 12-en voltak, és hasonló korúak” – mondta a csoportos erőszak áldozata.

A csoportos erőszakról azután határozott a falu nem hivatalos bírósága, hogy a fiatal nő szülei közölték: nem tudják kifizetni a lányukra kirótt, átszámítva 90 ezer forintnyi bírságot. A rendőrség az erőszak miatt 13 helyi lakost vett őrizetbe.

„Senkinek nincs joga elrendelni egy nő megerőszakolását – mondta a nemzeti nőügyi bizottság tagja. – Ez törvénytelen, és a felelősök megkapják a büntetésüket. Az áldozatnak igazságot kell szolgáltatni. Ez egy szörnyű eset. Ennek és számos más esetnek a nyomán a bizottságunk egyeztetést kezdeményez az állam vezető miniszterével” – tette hozzá.

A falu bölcseiből álló tanács döntése jogilag nem kötelező az indiai törvények szerint, de a település lakosai kiközösítik azokat, akik semmibe veszik a vének határozatát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!