2020. április 9.,
csütörtök, Erhard napja

Csodával határos módon élte túl a kislány a zuhanást

2015. január 3., szombat 09:58, frissítve: szombat 11:26

A csodával határos módon élte túl egy kisrepülőgép lezuhanását egy kislány az egyesült államokbeli Kentuckyban. A kislányt kórházba szállították, sérülései nem életveszélyesek. A pilóta és három utasa viszont életét vesztette. A tragédia előtt a pilóta motorhibáról értesítette az irányítótornyot.

A légi jármű valószínűleg motorhiba miatt zuhant le egy erdős részen, mielőtt még sikerült volna elérnie a közeli légikikötőt. „A pilóta szeretett volna kényszerleszállást végrehajtani a Kentucky Dam repülőtéren, amelytől azonban még 5-7 mérföld választotta el. A gép 18 ezer láb magasan volt, amikor utoljára sikerült vele kapcsolatot teremteni” – mondta az egyik rendőr.

A pilóta és másik három utasa meghalt, egy hétéves kislány azonban túlélte a zuhanást. A gyermek a baleset után zavart volt, de kimászott a roncsok közül, egy közeli házhoz ment, és elmondta az ottaniaknak, hogy balesetet szenvedett a gépük. Ők értesítették a hatóságokat. A kislányt kórházba szállították, de sérülései nem életveszélyesek.


Az amerikai légügyi hatóságok vizsgálatot indítottak a baleset pontos körülményeinek felderítésére.

Forrás: Hír TV