2024. 09. 12. Csütörtök Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Külföld

Csépányi Balázs: Magyar Péter sorsára jutottak a német migránssimogatók, sistergős jobbegyenes landolt az arcukon + videó

A titokzatos netzenész, Wellor két új dallal érkezett. Az új számai a szokásosnál is keményebbre sikerültek – írja a Magyar Nemzeten megjelent véleménycikkében Csépányi Balázs, amelyet változtatások nélkül közlünk.

  • Csépányi Balázs: Magyar Péter sorsára jutottak a német migránssimogatók, sistergős jobbegyenes landolt az arcukon + videó

Magyar PéterGyurcsány és Puzsér után ezúttal a német migránssimogatók kerültek a céltáblájára. Mindkét dal a német migrációs krízisről szól, szarkasztikus stílusban világít rá a szörnyű valóságra.

Német tinilány balladája című első felvételen egy fiktív tinédzser énekli meg a csúf igazságot, hogy a politikusok nagyon elszúrták a migránsprobléma kezelését. A Willkommenskultur zátonyra futott, Németországban félresikerült a bevándorlók integrációja. 

A lány a dalban elmeséli, hogy az emberek biztonságérzete csökkent, napi szinten éri zaklatás a nőket, akik egyre kiszolgáltatottabbak és másodrendűek, munkanélküliekkel vannak tele az utcák, megváltozott az élet.

A refrén elgondolkodtató, elemi erővel hat és jókora fricskát mutat a hibás döntéseket hozó német politikusoknak:

„Heidi Klum itt már nem lesz sztár / a bárban két külföldi molesztál. / Itt az apád kísér el, mikor randid van, Toni Kroos maradt Madridban.”

A másik dal, ha lehet még keményebb, mint az előző, maga a zene is keményebb, rockosabb hangzású. Ebben a migráció férfi szemszögből lett feldolgozva, Wellor bírálja a német politikát és a médiát is a kialakult helyzetért. 

A szókimondó dalszöveg a végbe menő teljes német önfeladásról szól, amikor megvalósul a kultúraváltás, de egyben megszűnik a tolerancia, és újra fellángol a keresztények elleni gyűlölet és az antiszemitizmus:

„A ramadánra készül most München és Freiburg, itt valaki valamit eléggé elk…rt.... Nem ismerik Einsteint, de tudják, mi az einstand. Ezt nem sejtette a sok kis nímand… A rádióban nem szól már a Rammstein. Kössél biztosítást, ha a neved Abraham Stein!”

A refrénben az ismeretlen szerző egy József Attila-idézetet groteszk módon kicsavarva érzékelteti, mennyire megváltozott Európa, mennyire eltűntek a korábbi kulturális értékek, már semmi nem azt jelenti, amit korábban:

„Nehéz felfogni, de látom, mi van itt, fehérek közt a sok illegális európait.”

Mindkét dalban visszatérő elemként megjelenik Toni Kroos német sztárfocista, aki karrierje lezárultával sem költözik haza családjával, hanem Spanyolországban telepedik le, ahol biztonságban tudhatja gyermekeit. Wellortól rendesen megkapja a magáét a német média és az értelmiség is, akik képmutatásból vizsgáznak jelesre nap mint nap, mert elhallgatják a társadalmi konfliktusokat. 

Úgy tűnik, hogy az AI-generálta dalok célba tudják juttatni a társadalom segélykiáltásait, mert nemrég Németországban egy olyan, szintén AI-generálta dal került fel a zenei toplistára, amely keményen kritizálja a migrációs politikát.

A magyar netzenész is megmutatta a német migránssimogatóknak, hogy a magyar gulyás milyen csípős tud lenni.

Kíváncsian várjuk, kire csap le legközelebb Wellor.

Forrás: Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk – Gulyás Gergely: A kormány kész pert indítani, ha az EU nem téríti meg a határrendészeti költségeket + videó

Vezércikk – Gulyás Gergely: A kormány kész pert indítani, ha az EU nem téríti meg a határrendészeti költségeket + videó

Perre mehet a kormány az Európai Bizottsággal, ha nem térítik meg a határőrizeti költségeinket, sőt: helyette még büntetnek is minket. Már csak egy kérdés fontos: milyen bíróság előtt. Mert az unió bírósága finoman szólva sem tűnik pártatlannak a migrációs bírság kiszabása óta. A témában a Vezércikk vendégei is véleményt mondtak.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Visszatért a Notre-Dame-ba Gabriel és Jean-Marie is

Visszatért a Notre-Dame-ba Gabriel és Jean-Marie is

Alig három hónappal a székesegyház újbóli megnyitása előtt visszatért csütörtökön a Notre-Dame-ba az északi harangtoronynak a 2019-es tűzvészben megrongálódott nyolc harangja: a legnagyobb, több mint négytonnás Gabrieltől a legkisebb, kevesebb mint egytonnás Jean-Marie-ig.
Putyin: a Nyugat felcserélte a fogalmakat

Putyin: a Nyugat felcserélte a fogalmakat

Putyin azt mondta, hogy az ukrán fegyveres erők már régóta mérnek mélységi csapást orosz területre, ám ha ehhez nyugati nagy hatótávolságú fegyvereket vetnének be, az azt jelentené, hogy nyugati katonák közvetlenül támadnak orosz területet. Álláspontja szerint a Nyugat felcserélte a fogalmakat.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!