2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Külföld

Csendes tiltakozás a verespataki bányanyitás miatt

Csendes demonstráción tiltakoztak a verespataki bánya megnyitása ellen Nagybányán. A demonstráción megemlékeztek a 13 évvel ezelőtti tiszai ciánszennyezésről is.

2000-ben egy román vállalat bányájának gátja szakadt át, százezer köbméter cianid- és nehézfémtartalmú szennyvíz zúdult a Tiszába, több mint 1200 tonna hal pusztult el a folyó magyarországi szakaszán. A mostani beruházás ellen további demonstrációkat sürgetett Nagybánya alpolgármestere. „Országszerte Romániában tiltakozó demonstrációk vannak, Bukarestben már négy hete minden nap ezrek tüntetnek a verespataki bánya megnyitása ellen – mondta Nagybánya első embere. – De nemcsak Bukarestben, az ország minden nagyvárosában. Ha itt is, Magyarországon ezek a tüntetések gyakoriak lesznek, és ha a magyar emberek tiltakozása a cián ellen majd meghallatszik magasabb régiókban is, akkor valószínűleg egyértelmű lesz az, hogy Európa területén, tehát Erdélyben, Magyarországon, a Kárpát-medencében és Európa bármely országában a ciántechnológiát kitiltják” – véli Ludescher István.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!