2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Csatatér Tiranában

Megostromolták a miniszterelnöki hivatal épületét a szocialista kormányfő lemondását követelő tüntetők Albániában. A baloldali politikust maffiakapcsolatokkal és korrupcióval vádolja a jobbközép ellenzéki párt. Az Európai Unió egyelőre Edi Rama miniszterelnököt tartja az ország törvényes vezetőjének. A politikus pártját a tavalyi kampányban Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa is támogatta.

  • Csatatér Tiranában

Hétfő délután az eső ellenére is több ezren gyűltek össze Albánia fővárosában, hogy Edi Rama miniszterelnök lemondását követeljék. A tiltakozók közül többen petárdákat és gyújtópalackokat hajigáltak a miniszterelnöki hivatal épületére.

 A rohamrendőrök végül könnygázt és vízágyukat bevetve tudták csak visszaszorítani a tömeget. Rohamkocsikkal szállították el a helyszínről a sérülteket köztük rendőröket is, de egyelőre nem tudni, hogy hányat.

Az összecsapások késő éjszakáig eltartottak. A tüntetők több kormányzati intézmény, így a parlament ellen is rohamot indítottak, de a kivezényelt hatóság mindenhol útjukat állta. Még a rendőrség központját is megostromolták, de nem jutottak be az épületbe.

Tiranában immár mindennaposak a demonstrációk amelyeken a korrupcióval és választási csalással vádolt szocialista miniszterelnök, Edi Rama lemondását követelik.

A jobbközép Demokrata Párt azzal is vádolja a miniszterelnököt, hogy alkut kötött az albán maffiával, pontosabban választási csalásra használta fel a szervezett bűnbandákat.

Az ellenzéki csoport fogadkozik: addig tüntetnek, amíg előre hozott választásokat tartanak.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!