2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Külföld

Csaknem kilencezerrel emelkedett a fertőzöttek száma egy nap alatt New York államban

New York állam egész területén egy nap alatt csaknem kilencezerrel emelkedett a vírusfertőzéssel diagnosztizáltak száma - közölte Andrew Cuomo szokásos napi sajtótájékoztatóján szerdán.

  • Csaknem kilencezerrel emelkedett a fertőzöttek száma egy nap alatt New York államban

Kedden 75 ezer 795 regisztrált fertőzött volt, szerdán délig már 83 ezer 712 fertőzöttet tartottak számon. A halálos áldozatok száma is meredeken emelkedett:

szerdán délig az államban több mint 1900 amerikai halt bele a vírus okozta betegségbe.

A sajtókonferencián külön szólt a fiatalokhoz is, felszólítva őket az elővigyázatosságra.

"A fiataloknak meg kell érteniük ezt az üzenetet, mert még mindig túl sok fiatalt látok gyülekezni"

- fogalmazott.

Cuomo további drasztikus lépéseket ígért, ezek között említette, hogy a városban lezárják az összes játszóteret. Hozzátette, hogy a parkokat nem fogják lezárni.

Kifejtette azt is, hogy a New York-i rendőrségnek szerinte sokkal agresszívabban kellene betartatnia a társadalmi távolságtartásra vonatkozó előírásokat.

A kormányzó panaszkodott az egészségügyi eszközök hiányára. Mint mondta: egyszerűen lehetetlen lélegeztetőgépeket beszerezni. "Államunk számára pillanatnyilag az egyetlen remény az, hogy a szövetségi kormánynak megvan a kapacitása a segítségre" - szögezte le. "Hogy fog ez végződni? Az emberek választ szeretnének. Én is választ szeretnék, csakhogy jelenleg senki nem tud biztosat mondani" - fejtegette Cuomo, majd hozzátette, hogy véleménye szerint a járvány elmúlta után "új világ" következik, "új szabályokkal és normatívákkal".

A John Hopkins egyetem és kórház adatai szerint az Egyesült Államokban már több mint 190 ezer fertőzést diagnosztizáltak, és a halottak száma meghaladja a 4100 főt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!