2024. 03. 02. Szombat Lujza napja
Jelenleg a TV-ben:

Arról jöttem én... - A Color együttes története

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Csak -37 fok lesz a hétvégén

A szibériai Jakutföldön különösen hideg van: a hőtelepek képtelenek felmelegíteni a lakásokat. A kemény tél ott is komoly gondokat okoz a közlekedésben, a kereszteződésekben a lámpák egy része ugyanis egyszerűen szétfagyott.

Mindenfelé hó lepi az utakat Jakutszk városában. A forgalmat tovább nehezíti, hogy egy-két közlekedési lámpa szétfagyott, de amelyik állja még a tél szorítását, az is csak sárgán villog. Jakutföld fővárosában éjszaka –50 fok alatti hőmérsékleteket mérnek.

A tél kimondottan kedvez a piacon fagyasztott halat árulóknak, nekik ezúttal nincs szükségük mélyhűtőre, és a vásárlóknak sem kell aggódniuk: az áru hazáig biztos nem enged ki.

Jakutszkban a vasárnap az egyik hővezeték befagyott, és ezért legalább háromezer lakás maradt fűtés nélkül. A meteorológusok szerint a hét végére enyhül az idő Jakutföldön is, ahol a jelenlegi –45 vagy –50 fok helyett csak –37 fok lesz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában - közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Arat a kolera

Arat a kolera

Tanzániában legkevesebb 26 ember életét követelte a kolera, amelynek járványa a kelet-afrikai ország tíz régióját sújtotta január 5. és február 8. között - közölte a helyi egészségügyi minisztérium.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!