2023. 11. 29. Szerda Taksony napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Cristiano Ronaldót megint bíróság elé akarják vinni a nemierőszak-ügye miatt

Cristiano Ronaldo ügyvédeinek vissza kell térniük a bíróságra, azok után, hogy az ötszörös aranylabdást még 2009-ben azzal vádolta meg Kathryn Mayorga, hogy a portugál Las Vegasban nemi erőszakot követett el vele szemben - írta meg a Nemzeti Sport a Sky Sports értesüléseire hivatkozva.

  • Cristiano Ronaldót megint bíróság elé akarják vinni a nemierőszak-ügye miatt

Cristiano Ronaldo ügye 2018-ban került a nyilvánosság elé, a modellből lett tanárnő, Kathyrn Mayorga ugyanis azt állította, hogy a portugál egy Las Vegas-i hotelszobában megerőszakolta őt - idézi fel az esetet a Nemzeti Sport.

A hírek szerint 2010-ben Ronaldo szerződést kötött a nővel, aki hallgatásáért cserébe 375 ezer dollárt kapott, ám Mayorga később polgári perben támadta meg a megállapodást, s a „fájdalomért és a szenvedésért” 36 millió fontot, a „portugál megbüntetéséért” pedig további 18 millió fontot kért az eljárásban - írja a sportlap. 

Mayorga akkor nem tudta bizonyítékokkal alátámasztani az állításait, ezért a rendőrség sem emelt vádat Cristiano Ronaldo ellen, a labdarúgó pedig tagadta a vádakat.

Mayorga további kifizetés iránti kérelmét tavaly júniusban elutasította Jennifer Dorsey amerikai kerületi bíró rosszhiszemű magatartás és ellopott bizalmas dokumentumok felhasználása miatt,

de szerdán az Egyesült Államok fellebbviteli bírósága meghallgatta Mayorga ügyvédeit, akik több millió dollár kifizetésére akarják kényszeríteni Ronaldót.

A nő védői azt szeretnék, hogy helyezzék hatályon kívül a 2018-as polgári kereset elutasítását, a nevadai szövetségi bíróság bírája ugyanis állításuk szerint tévedett, amikor elutasította Mayorga azon kérését, hogy bizonyítékként szerepeltesse a 2010-ben kötött titoktartási megállapodást.

Cristiano Ronaldo és ügyvédei továbbra is azt állítják, mint legelőször: a szexuális aktusba mindkét fél beleegyezett.

Nyitókép: Reuters/Susana Vera

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

Napindító - A mesterséges intelligencia jövője

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság Médiatudományi Intézete valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Médiakultúra – vallás – nyilvánosság kutatócsoportja 2023. november 29-én konferenciát szervez a mesterséges intelligencia aktuális kérdéseiről. Lázár Kovács Ákos intézetvezetővel beszélgetett Illés Peti riporter.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!