2024. 06. 14. Péntek Vazul napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Conte: Szigorú marad az olasz bevándorlási politika

Továbbra is szigorú marad az olasz bevándorlási politika - jelentette ki Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfőn New Yorkban az ENSZ Közgyűlése küszöbönáló ülésszaka alkalmából tartott sajtótájékoztatóján.

  • Conte: Szigorú marad az olasz bevándorlási politika

Conte cáfolta, hogy országa hátat fordítana előző kormánya szigorú bevándorlási politikájának. Conte 2018 júniusa és 2019 augusztusa között vezette előző kormányát, amelyet az Öt Csillag Mozgalom (M5S) és a bevándorlásellenes Liga koalíciója alkotott.

"A bevándorlási politika továbbra is nagyon szigorú marad. Egy jottányit sem fogunk engedni az emberkereskedelem és az illegális bevándorlás elleni harcból" - mondta Conte.

Olaszország nem fogad el semmiféle mechanizmust, amely a migrációt serkentené - hangsúlyozta egyben az olasz politikus.

Conte egy rotációs elvet javasolt a menedékkérőket fogadó kikötők kijelölése során. "Uniós partnereinknél most erősebb szolidaritásra számíthatunk, mint a múltban" - vélekedett az olasz kormányfő és hatékonyabb visszaszállítási rendszert követelt az elutasított menedékkérők számára.

"Akinek nincs joga Európában maradni, azt a lehető leghamarább vissza kell vinni hazájába. Az ilyen személynek nem szabad Európában maradnia" - hangoztatta. Conte szerint a visszaszállítási rendszernek teljességgel európai szintű mechanizmusnak kell lennie.

Conte a Földközi-tengeren át zajló migrációról, és a tengeri mentés megszervezéséről Máltán zajló tanácskozásról szólva kiemelte, hogy Olaszországot nem szabad magára hagyni a migrációs kérdésben.

Michael Farrugia máltai belügyminiszter a nap folyamán jelentette be, hogy megállapodott Németország, Olaszország, Franciaország és Málta a Földközi-tengeren felvett migránsok elosztási vészmechanizmusáról.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

Kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot + videó

A Napi aktuális vendége Pócza István a Batthyány Lajos Alapítvány szakmai programvezetője volt, akivel Velkovics Vilmos műsorvezető többek között ezekről a témákról beszélgetett: agresszívan lökdösődött Manfred Weber munkatársa, amikor a néppárt elnökét akarták kérdezni, kilép az Európai Néppártból a KDNP, ha felveszik a Tisza Pártot.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Robbanás volt Hollandiában egy iskolánál + videó

Péntekre virradóra, detonáció történt egy rotterdami építőipari szakiskola bejáratánál, és az elkövetők horogkereszteket és obszcén szavakat festettek az épület homlokzatára – írta pénteken az NlTimes hírportál.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!