2023. 12. 06. Szerda Miklós napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Külföld

Civil szervezetek fizetik a migránsok utazását és török vízumát

Új módszerrel próbálják Európába juttatni a migránsokat a nemzetközi civil szervezetek. A görög migrációs miniszter szerint az NGO-k török diákvízumot szereznek a közel-keleti és afrikai fiataloknak, akiknek az utazási költségeit is állják. Ezek a fiatalok aztán az első adódó alkalommal Görögországba szöknek át.

  • Civil szervezetek fizetik a migránsok utazását és török vízumát

Törökország nem tartja tiszteletben az Unióval kötött migránsalkut. Ezt állította a görög migrációs miniszter. A politikus a nemzetközi civil szervezeteket is az illegális migráció előmozdításával vádolta.

214 migráns érkezett novemberben Leszboszra, akik közül 142-en szomáliaiak. Szemtanúk beszámolói, valamint más ellenőrzött információk szerint a civil szervezetek fizetik a török vízum ész isztambuli repülőút költségeit. Aztán a tengerpartra szállítják őket, ahol az embercsempészek az NGO-k segítségével segítenek nekik abban, hogy törvénytelenül az Európai Unió területére jussanak

 - hangsúlyozta Nótisz Mitarakisz.

A minisztérium egy szomáliai migránssal készített beszélgetést is nyilvánosságra hozott. Ebben az afrikai fiatalember elismeri, hogy

a török hatóságok tudnak az embercsempészek és a civil szervezetek összejátszásáról.

Nótisz Mitarakisz arra szólította fel a török hatóságokat, hogy akadályozzák meg a migránscsónak elindulását. Ez feladata is lenne Törökországnak, az Európai Unióval kötött migrációs megállapodás rendelkezései alapján.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!