2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Külföld

Chilében egy tűzoltó és egy erdészeti tisztségviselő okozhatta szándékosan a februári erdőtüzeket + videó

Egy tűzoltót és az erdészeti hatóságok egy tisztségviselőjét gyanúsítják azzal Chilében, hogy szándékosan idézhették elő a februárban az ország középső részén pusztító erdőtüzeket, amelyekben 137 ember életét vesztette.

  • Chilében egy tűzoltó és egy erdészeti tisztségviselő okozhatta szándékosan a februári erdőtüzeket + videó

A két férfit helyi idő szerint pénteken őrizetbe vették - jelentette be a chilei rendőrség.

Az erdőtüzek két kisebb, egyidejűleg keletkezett tűzből alakultak ki február 2-án Vina del Mar és Valparaiso város közelében. A lángok gyorsan terjedtek a hőség és az erős szél miatt. A hatóságok kezdetektől fogva gyanították, hogy szándékos gyújtogatás történhetett.

Helyi sajtójelentések szerint az őrizetbe vett tűzoltó másfél éve vett részt a chilei - önkéntesekből álló - tűzoltók munkájában. A valparaisói tűzoltóság parancsnoka elmondta: teljesen lesújtotta őket az eset, ilyen eddig soha nem fordult elő.

A nyomozók teljes egészében rekonstruálni tudták, hogy mit követett el a két gyújtogató. Ivan Navarro, a nyomozás vezetője elmondta: az erdészeti hatóságok egyik tisztségviselője volt az, aki a tűz hatékony elindításához szükséges ismeretekkel rendelkezett, ő választotta ki, hogy mikor és hol gyújtsanak tüzet ahhoz, hogy a lángok a lehető legnagyobb pusztítást okozzák.

A tűzgyújtáshoz használt anyagokat megtalálták az egyik őrizetbe vett lakásán. A nyomozók vizsgálják, hogy a két gyanúsítottnak köze lehet-e más, korábbi erdőtüzek előidézéséhez is.

Fotó:  MTI/AP/Esteban Felix Fotó: Esteban Felix

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!