2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Külföld

Célegyenesben a félidős választás kampánya

Belehúztak az amerikai félidős választások előtti kampányolásba a két párt kampányarcai. A demokratáknál Barack Obama korábbi elnök, a republikánusoknál Donald Trump jelenlegi elnök látogatott el két városba is, hogy szavazásra buzdítsák híveiket.

  • Célegyenesben a félidős választás kampánya

A kampány utolsó 48 órájában a korábbi és a jelenlegi amerikai elnök is a szavazók mozgósításán dolgozott. Garyban, Indianában a demokraták kampányarca, Barack Obama ismét Donald Trump igazmondását kérdőjelezte meg.

Amikor beszélek, én az igazat mondom, nem úgy, mint néhányan. Engem konkrétumok támasztanak alá. Én a tényalapú kampányban hiszek. Az igazságalapú kormányzásban. Vagyis az egészségügyi ellátás és a társadalombiztosítás megvágása annak érdekében, hogy finanszírozzuk a milliárdosok adócsökkentését nekem nem úgy hangzik, hogy a kisemberekért harcolunk– mondta Barack Obama volt elnök. 

Donald Trump Georgiában kampányolt a republikánus jelölt Brian Kemp mellett. Kemp fej-fej melletti harcban áll demokrata ellenfelével Stacey Abrams-szel, aki az első színesbőrű női kormányzó lehet az Egyesült Államokban.

Brian ellenfele, Stacey Abrams az egyik legszélsőségesebb baloldali politikus az országban– kampányolt a jelöltje mellett Donald Trump. 

Barack Obama vasárnap Indiana után Illinois-ba látogatott, hogy szűkebb hazájában Chicago-ban buzdítsa a szavazókat.

Egy olyan választáson kell szavazniuk, ami talán a legfontosabb voksolás lesz az életükben, talán még fontosabb, mint a 2008-as, mert Amerika válaszúthoz érkezett. Az eszmék versenye zajlok most, arról, hogy kik vagyunk és milyen ország leszünk. Milliók egészségügyi ellátásról szavazunk. Dolgozó családok igazságáról szavazunk. És ami a legfontosabb a nemzetünk karakteréről szavazunk– mondta Barack Obama. 

Donald Trump Georgiából, Tennesseee-be ment. Chattanooga-ban, Mike Pence alelnök is megjelent, hogy együtt kampányoljanak a republikánus jelölt mellett.

Megfogjuk nyerni a kongresszust becsületesen. Mert a demokraták nem fogják. A demokraták felemelnék az adókat és nem csökkentenék azt. Egy kikötést kell tennem. Meg kell nyernünk a kongresszust és a házat is. Úgy vélem jól teljesítünk a házban. Jól teljesítünk a szenátusban. De ki tudja, nem? El kell menniük szavazni. Azt mondanám érzek némi feszültséget a levegőben, olyat, amit a 2016-os választások óta nem éreztem sem én, sem önök– bizakodik a győzelemben Donald Trump. 

A közvélemény kutatások és a választási előrejelzések szerint a keddi választások esélyesei a demokraták, akik megszerezhetik azt a 23 mandátumot a képviselőházban, amire a többséghez szükségük van. A republikánusok viszont a szenátusban szerezhetnek többséget.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Menczer Tamás: Megvan a 20.000 aláírás! + videó

Néhány óra alatt összegyűjtötte az európai parlamenti választáshoz szükséges húszezer aláírást a Fidesz–KDNP - jelentette be a kormánypártok kommunikációs igazgatója. Menczer Tamás azt mondta: a munkát folytatják, a cél, hogy minél több emberhez jussanak el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!