2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Külföld

Célba értek az első Patriot rakéták

Megérkeztek a Patriot rakéták Törökországba. Ankara a NATO-tól kérte a légvédelmi rendszert, hogy megvédje magát a szíriai támadásoktól. A rakéták telepítése ellen nacionalista csoportok tüntettek.

Kamionplatókon és repülővel érkeztek meg az első Patriotok Törökországba. A Németország, Hollandia és az Egyesült Államok által felajánlott légvédelmi eszközöket az ország Szíriával közös határán telepítik. A szomszédos állam hadserege ugyanis már többször átlőtt a határon, és török civileket ölt meg. A rakétákat Törökország kérte a NATO-tól. A védelmi rendszer alkatrészeinek érkezésével egy időben nacionalista tüntetők vonultak az utcára.

„Azért vagyunk itt, hogy megmutassuk, hogy az országunk nem a NATO területe, hanem a Török Köztársasághoz tartozik – fogalmazott egy tüntető. – Nincs szükségünk itt rakétákra, az Egyesült Államoknak és a fegyvereinek azonnal el kellene hagyniuk az országot.”

A Szíriával szövetséges oroszok is ellenzik a rakétarendszer kiépítését. Moszkva attól tart, hogy a telepítés tovább fokozza a feszültséget Szíria és Törökország között.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!