2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Cápa ölt meg egy férfit Új-Kaledóniában

Cápa harapásaiba halt bele egy 59 éves ausztrál turista a Franciaországhoz tartozó, csendes-óceáni Új-Kaledónia partjainál.

  • Cápa ölt meg egy férfit Új-Kaledóniában

A férfi a sziget székhelyén, Nouméában strandolt vasárnap délután, és a parttól mintegy 150 méterre támadta meg a tengeri ragadozó, és többször is megharapta - közölte a helyi hatóság hétfőn.

A közelben csónakázó két férfi vitte az áldozatot a partra, ahol a vízi mentők igyekeztek életben tartani, azonban egyik lábán és két karján olyan súlyosan megsérült, hogy az újraélesztési kísérletek ellenére a helyszínen meghalt.

A Chateau-Royal strandon sokan voltak a vízben a baleset idején, azonnal a partra rohantak, a rendőrség pedig kiürítette a területet. Az ügyben eljárás is indult, mert a cápatámadás elkerített és szakképzett személyzet által felügyelt területen történt.

Sonia Lagarde, a város polgármestere a környék összes strandját lezáratta, és elrendelte a tigriscápák és bikacápák befogását a közeli vizeken. Követésükre drónokat vetettek be , kettőt észre is vettek, mielőtt sötétedéskor lezárták a műveletet.

A múlt hónapban ugyanennek a strandnak a közelében egy 49 éves fürdőzőt sebesített meg egy cápa, pár nappal később egy ragadozó szörfösre támadt, aki azonban nem sérült meg.

 

pbe \ kkz

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!