2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Felvidéki freskó

Következik:

Híradó 12:00

Külföld

Bulgária is kihátrál Ukrajna mögül

  • Bulgária is kihátrál Ukrajna mögül

A bolgár elnök blokkolja, hogy Bulgária páncélozott járműveket szállításon Ukrajnának – adta hírül a bolgár közmédia.

Rumen Radev ugyanis élt az elnöki vétójoggal és visszaküldte a parlamentnek a vonatkozó jogszabályt. Ebben ratifikálták azt a megállapodást, amely értelmében Bulgária száz darab régi gyártású BTR-60 típusú páncélozott harckocsit szállítana Ukrajnának. A szófiai törvényhozás mindezt november 22-én hagyta jóvá, amit most a bolgár elnök visszaküldött újbóli megfontolásra.

 „A törvényhozók nem ismerik eléggé az adományozás konkrét paramétereit.” - Az elnök ezzel magyarázta a vétót. Szerinte éppen ezért meg sem tudják ítélni, hogy az ukránoknak felajánlott felszerelés mennyire szükséges Bulgáriának.

Rumen Radev kiemelte, hogy a vétó során az a meggyőződés vezérelte, hogy a bolgár állampolgárok biztonságának, egészségének és életének kell a legfőbb prioritásnak lennie. Szerinte egyre gyakoribbak azok az esetek, amikor a polgári védelmi szolgálatok kihívásokkal szembesülnek, éppen ezért nem gyengíteni kellene a képességeiket, hanem erősíteni.

vg.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Kanadában betilthatják a vallási tartalmú beszédet

Kanadában betilthatják a vallási tartalmú beszédet

Kanadában a vallási tartalmú megnyilvánulások ezidáig kivételt képeztek a „gyűlöletbeszédet” vagy antiszemitizmust tiltó törvények hatálya alól. Most azonban egy olyan törvényjavaslatról folyik a vita a kanadai parlamentben, amely megszüntetné ezeket a mentességeket.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!