2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Brutális módon végzik ki a keresztényeket

2020. május 24., vasárnap 08:52

Százhét ártatlanul, pusztán a keresztény hite miatt meggyilkolt ember. Január óta az észak-nigériai Kaduna állam egyetlen körzetében ennyi áldozatot követelt az iszlám radikalizmus, a halottak mellett több tucatra tehető a sérültek és az elraboltak száma. A merényletek miatt mintegy 20 ezer ember menekült el az otthonából – írta Azbej Trisztán államtitkár Facebook-oldalán.

Megrázó adatokkal erősítette meg Azbej Trisztán az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, hogy napról-napra romlik a keresztények helyzete a világon. Mint írja: 

a biztonsági helyzet előjelei már 2017 végén is érezhetőek voltak, amikor személyesen látogattam meg Kadunában a helyi keresztény közösségeket. Az attrocitások azonban jelentősen eldurvultak azóta. Magyarország határozottan kiáll az üldözött keresztények mellett. Nem engedhetjük meg, hogy a 21. században népirtás fenyegessen bárkit is. A Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül mindent megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk a fenyegetett közösségeket.

- fogalmaz az államtitkár.

Nigéria északi részén folyamatosak a Boko Haram terrorszervezet és a fuláni milicisták támadásai, amelyek elsősorban a keresztény lakosságot célozzák. A helyi kormányzat már beismerte, hogy az Iszlám Államhoz sokban hasonlító Boko Haram immáron kifejezetten keresztényüldözést folytat.

A szélsőséges iszlamista fuláni akciókról még nem fejezték ki ugyanezt, noha a motivációik egyértelműek. A megrázó támadássorozat részleteiről itt olvashat bővebben.

A migránsok által megrongált templomok helyreállításában is segít a magyar kormány

Magyarország Kormánya a Hungary Helps Program keretében 10 millió forinttal járul hozzá a görögországi Leszbosz szigetén illegális bevándorlók által megrongált templomok helyreállításához. Idén már több keresztény szent helyet is megtámadtak a szigeten tartózkodó migránsok, ily módon tiltakozva amiatt, hogy a görög hatóságok megakadályozzák az Európa távolabbi országaiba irányuló illegális migrációjukat. A vandalizmus következtében számos liturgikus tárgy és a templomok bútorzata is súlyosan megrongálódott.

A Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata a hazai görög nemzetiség képviseletében megkereste a Miniszterelnökséget, hogy támogatást kérjen a kápolnák helyreállításához.

Magyarország határozottan kiáll a vallásszabadság és a keresztény kultúra védelme mellett. Valljuk, hogy a segítséget kell odavinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni.

Az adományt a Hungary Helps Program keretében Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár és Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár adják át a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatán keresztül a leszboszi templomok helyreállítására.

A teljes cikk a PestiSrácok.hu oldalon olvasható