2024. 02. 22. Csütörtök Gerzson napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:30

Külföld

„Brüsszelnek el kell kezdenie tiszteletben tartania a magyar állampolgárok akaratát” + videó

A téma kapcsán Háború Ukrajnában című műsorunkban kapcsoltuk Rómából Francesco Giubelei olasz írót, a Tatarella és a Nazione Futura alapítványok elnökét.

  • „Brüsszelnek el kell kezdenie tiszteletben tartania a magyar állampolgárok akaratát” + videó

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök szerint az Európai Bizottság szigorúbb Magyarországgal, mint más tagállammal.

"Orbán Viktor állásfoglalását Ukrajna európai uniós csatlakozásával kapcsolatban befolyásolja az Európai Bizottság szigorúsága Magyarországgal szemben, melyet a testület más tagállamok felé nem tanúsít"

- mondta Giorgia Meloni a római képviselőházban kedd este. Az olasz kormányfő hangsúlyozta, hogy jól ismeri a magyar miniszterelnök nézeteit, amelyek nem egyeznek az általa képviseltekkel Ukrajna uniós csatlakozásával kapcsolatban, de megjegyezte: szerinte a magyar kormányfő nézeteihez az Európai Bizottság merevsége és szigorúsága vezetett.

A téma kapcsán Háború Ukrajnában című műsorunkban kapcsoltuk Rómából Francesco Giubelei olasz írót, a Tatarella és a Nazione Futura alapítványok elnökét.

Nem lehetséges megérteni Magyarország álláspontját az ukrán háború illetően, hogyha nem veszük figyelembe a magyar kisebbségek, tehát a Kárpátaljai helyzetet. Nagyon gyakran, a múltban is, nem ismerték el az anyanyelvhasználati jogukat, a történelmüket , a jogaikat. Ez fontos ahhoz, hogy megértsük, hogy nem lehet Magyarország politikai meglátásait egy olyan olvasattal megközelíteni , amely a nyugati országok olvasata

- jelentette ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!