2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Megállapodott Brüsszel és London

Vám- és illetékmentességre épülő szabadkereskedelmi megállapodás jött létre az Egyesült Királyság és az Európai Unió között. Vagyis rendezett körülmények között léphet ki a szigetország a Közösségből. A hírt a londoni miniszterelnöki hivatal is megerősítette.

  • Megállapodott Brüsszel és London

 

Megszületett a megállapodás a Brexitről

Megszületett a megállapodás a Brexitről - írja a BBC. A megállapodás tisztességes, kiegyensúlyozott és igazságos – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben. Hangsúlyozta, a nehéz, hónapokon át tartó tárgyalások után létrejött megállapodás biztosítani fogja, hogy az unióból kilépett Egyesült Királyság a jövőben is szoros partnere marad az Európai Uniónak. Nagy-Britannia egy 2016-os népszavazáson döntött arról, hogy kilép az Európai Unióból. Több mint négy év tárgyalás után ma pont került a Brexit végére.

Von der Leyen: a megállapodás tisztességes, kiegyensúlyozott és igazságos

Az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről született megállapodás tisztességes, kiegyensúlyozott és igazságos - jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben csütörtökön.

Ursula Von der Leyen Michel Barnier-vel, az EU főtárgyalójával közösen tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a nehéz, hónapokon át tartó tárgyalások után létrejött megállapodás biztosítani fogja, hogy az unióból kilépett Egyesült Királyság a jövőben is szoros partnere marad a huszonhét tagországból álló Európai Uniónak.

Barner: az egyezség a szabadkereskedelmi megállapodások új generációját jelenti

Az Európai Unió és az Egyesült Királyság jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről született megállapodás a szabadkereskedelmi egyezmények új generációját jelenti - jelentette ki Michel Barnier, az EU főtárgyalója Brüsszelben csütörtökön.

Barnier Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, a kialkudott megállapodás teljesen új partneri viszonyt és gazdasági kapcsolatokat alakít ki az Egyesült Királysággal.

A végtelenül összetett és mindezidáig példanélküli megállapodás Nagy-Britanniának biztosítja a független tengerparti állam státusát, ugyanakkor megvédi az uniós halászok jogait is - közölte az uniós főtárgyaló.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!