2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Globál 23:15

Külföld

Bozóttűz pusztít a Kanári-szigeteken

Erdőtűz pusztít a spanyolországi Kanári-szigeteken is. A régió kormánya vészhelyzetet hirdetett, miután a lángok miatt már több falut evakuálni kellett. A HírTV-t Tóth Brigitta tudósította, Murciából.

  • Bozóttűz pusztít a Kanári-szigeteken

Éjszaka gyulladt ki egy erdő a kanári-szigetei Tenerifén, az Arafo és Candelaria nevű települések között. A tűzoltók viszonylag hamar a helyszínre érkeztek, de reggelre a lángok eléggé szétterjedtek ahhoz, hogy el kelljen rendelni a magasabb szintű készenlétet, így még több földi egységet, illetve hamarosan helikoptereket is küldenek a térségbe, hogy mielőbb elfojtsák a tüzet, ami már körülbelül 150 hektárnyi területet perzselt fel – tudósította a HírTV-t Tóth Brigitta Murciából.

Mivel a lángok lakott területek közelében keletkeztek, négy falut már a kora reggeli órákban ki kellett üríteni. Szerencsére minden lakót biztonságos helyre tudtak szállítani, El Rosarioban, egy sportközpontban helyezték el őket. Ha az oltási munkálatok lassan haladnak, előfordulhat, hogy még több embernek el kell hagynia az otthonát. Nem sokkal ezelőtt ráadásul a tűz a környékbeli utakat is elérte, ezért több autópálya szakaszt le kellett zárni az autósok elől.

A tenerifei városi tanács vezetője aggódva nyilatkozott az újságíróknak. Azt mondta, hogy a tűz nagy pusztítóképességgel bír, gyorsan terjed és nehezen megközelíthető helyen keletkezett.

Spanyolországot idén történelmi szárazság és forróság sújtja. A meteorológiai szolgálat épp kedden, a kanári-szigeteki erdőtűz kialakulása előtt figyelmeztetett a fokozott tűzveszélyre, mivel az elmúlt napok 40 fokos kánikulája után a hőmérséklet visszaesésével száraz zivatarokra és villámlásokra lehet számítani nemcsak a szigeteken, hanem a félsziget több pontján is. És mivel a növényzet a tartós esőhiány miatt sok helyen ki van száradva, a villámlások bárhol okozhatnak súlyos erdő- és bozóttüzeket. Hogy a tenerifeit az időjárás okozta-e, egyelőre még nem tudni – hangsúlyozta tudósítónk. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

Növelni tudta támogatottságát Trump a fiatalok körében

A fiatalokon úszhat el Joe Biden amerikai elnök második ciklusa – írta a Reuters. A hírügynökség által az Ipsossal közösen elvégzett kutatás szerint ugyanis Donald Trump folyamatosan növeli támogatottságát a harminc évesnél fiatalabb amerikaiak körében.
Fegyverkeznek a skandináv országok

Fegyverkeznek a skandináv országok

A svéd honvédelmi bizottság pénteken ismertette az ország védelmi terveit 2030-ig tartalmazó jelentést, aminek tartalma igazán nem lepte meg a közvéleményt: várható volt, hogy történelmű léptékű fejlesztésbe kezd a friss NATO-tag.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!