2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:05

Külföld

„Botrányos” – így reagált Verhofstadt a befagyasztott uniós pénzek folyósítására

A belga EP-képviselő szerint ez a lépés „tönkreteszi értékalapú közösségünket” – írja a Mandiner.

  • „Botrányos” – így reagált Verhofstadt a befagyasztott uniós pénzek folyósítására

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, egy lehetséges dealről írt az EU és Magyarország között a Financial Times. A lap szerint az Európai Bizottság arra készül, hogy több milliárd eurónyi, jelenleg a jogállamisággal kapcsolatos aggályok miatt befagyasztott uniós forrást szabadítson fel Magyarország számára, és ezzel Budapest támogatását is megszerezze a blokk költségvetésének növeléséhez és az Ukrajnának nyújtott jelentős pénzügyi támogatásához.

 A cikkből kiderült: 13 milliárd euró EU-s forrást kívánnak feloldani november végéig. Erről három, a tárgyalásokról tájékozott tisztviselő beszélt a Financial Timesnak.

A témáról kedd délelőtt sajtótájékoztatót tartott Navracsics Tibor, területfejlesztésért és EU-s pénzekért felelős tárca nélküli miniszter. Kijelentette: az idei évben meglesz a megállapodás, és megnyílnak az uniós források. Arról azonban, hogy konkrétan mennyi, és mire költené azt a kormány, nem akart beszélni.

A Financial Times értesülésére Daniel Freund német EP-képviselő után Guy Verhofstadt is reagált. A belga politikus X-közösségi oldalán idézett a gazdasági lap cikkéből, mely szerint „ahhoz, hogy előrelépést érjünk el az Oroszország elleni 12. szankciós csomagban, fel kell oldanunk a Magyarországnak szánt 13 milliárdos befagyasztott finanszírozás feloldását...”

Verhofstadt szerint ez „botrányos... az egyhangúság eredménye a kül- és védelempolitikában, mely tönkreteszi értékalapú közösségünket” – hangoztatta a belga balliberális EP-képviselő.

Fotó: Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!