2024. 03. 05. Kedd Adorján, Adrián napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 06:50

Külföld

Botrány az angol uralkodóházban

Megbántotta az angol uralkodóházat Harry herceg és felesége Meghan hercegné, miután közösségi oldalukon bejelentették, hogy külön szeretnének válni a királyi családtól és Kanadában terveznek élni. A nyilatkozat további kérdéseket vet fel, többek között azt, hogy ezután ki felel majd biztonságukért.

  • Botrány az angol uralkodóházban

Felkavarta a brit közvéleményt Harry herceg és felesége Meghan bejelentése, miszerint kevesebb nyilvános szereplést vállalnak a jövőben.

Instagramjukon azt írták: ,,Az a szándékunk, hogy visszalépjünk a királyi családban betöltött fontos pozíciónktól, és azért dolgozzunk, hogy anyagilag függetlenné váljunk, miközben továbbra is támogatjuk Őfelségét, a Királynőt."

A brit királyi család csalódott. Korábban is voltak jelek, hogy a pár távolságot akar tartani az udvartól. Már a karácsonyt sem a királyi családdal töltötték és év közben is sokat tartózkodtak az amerikai kontinensen. A királynő azt is nehezményezi, hogy a hírt nem személyesen közölték vele, hanem a közösségi médiából kellett megtudnia.

A Buckingham palota közölte, hogy tárgyalásokat kezdenek a hercegi párral, de sok időbe telhet amíg sikerül megállapodniuk, mivel számos kérdés tisztázatlan.

Harry és Meghan szobrát már a Madame Tussaud panoptikumban is külön tették a királyi családtól. A botrány kellős közepén a hercegnő visszautazott családjához Kanadába.

Harry herceg azonban édesapjával, Károllyal és bátyjával, Vilmossal tárgyal a visszalépés részleteiről. A helyzet fontosságát mutatja az is, hogy a tárgyaláson részt vesz Priti Patel brit belügyminiszter is, mivel nem szeretnék, hogy a jövőben a brit adófizetők finanszírozzák a hercegi pár kétlaki életét .

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

Megalakult a stratégiai tanácsadó testület

A testület célja, hogy elemzésekkel és tanácsokkal segítse a kormány és a miniszterelnök munkáját a kormányzás egyes területeinek stratégiai szempontból történő áttekintésével. A testület elnöke Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Beteg javaslat egy liberális szenátortól

Beteg javaslat egy liberális szenátortól

Egy demokrata párti szenátor Kentucky államból megdöbbentő javaslattal állt elő. A felvetésében arról beszélt, hogy olyan babákat kell készíteni, melyek gyerekekre hasonlítanak és szexuális segédeszközként szolgálhatnak a pedofiloknak abban, hogy ne a valódi gyerekek felé forduljanak.
Szijjártó Péter: A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump

Szijjártó Péter: A béke és a jó magyar-amerikai kapcsolatok neve Donald Trump

A kormány azt szeretné, hogy a világ egy békésebb hely legyen, és hogy a magyar-amerikai kapcsolatok jól alakuljanak az elkövetkező időszakban, márpedig mindkét ügy szempontjából Donald Trump győzelme lenne kedvező az amerikai elnökválasztáson - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn New Yorkban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!