2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Külföld

Botrány az angol uralkodóházban

Megbántotta az angol uralkodóházat Harry herceg és felesége Meghan hercegné, miután közösségi oldalukon bejelentették, hogy külön szeretnének válni a királyi családtól és Kanadában terveznek élni. A nyilatkozat további kérdéseket vet fel, többek között azt, hogy ezután ki felel majd biztonságukért.

Felkavarta a brit közvéleményt Harry herceg és felesége Meghan bejelentése, miszerint kevesebb nyilvános szereplést vállalnak a jövőben.

Instagramjukon azt írták: ,,Az a szándékunk, hogy visszalépjünk a királyi családban betöltött fontos pozíciónktól, és azért dolgozzunk, hogy anyagilag függetlenné váljunk, miközben továbbra is támogatjuk Őfelségét, a Királynőt."

A brit királyi család csalódott. Korábban is voltak jelek, hogy a pár távolságot akar tartani az udvartól. Már a karácsonyt sem a királyi családdal töltötték és év közben is sokat tartózkodtak az amerikai kontinensen. A királynő azt is nehezményezi, hogy a hírt nem személyesen közölték vele, hanem a közösségi médiából kellett megtudnia.

A Buckingham palota közölte, hogy tárgyalásokat kezdenek a hercegi párral, de sok időbe telhet amíg sikerül megállapodniuk, mivel számos kérdés tisztázatlan.

Harry és Meghan szobrát már a Madame Tussaud panoptikumban is külön tették a királyi családtól. A botrány kellős közepén a hercegnő visszautazott családjához Kanadába.

Harry herceg azonban édesapjával, Károllyal és bátyjával, Vilmossal tárgyal a visszalépés részleteiről. A helyzet fontosságát mutatja az is, hogy a tárgyaláson részt vesz Priti Patel brit belügyminiszter is, mivel nem szeretnék, hogy a jövőben a brit adófizetők finanszírozzák a hercegi pár kétlaki életét .

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Fellőtték a SpaceX űrhajóját, négy civil repül a Föld körül

Magyar idő szerint hajnalban kezdetét vette az Inspiration 4 névre keresztelt űrmisszió. 2021. szeptember 16.

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin

Újabb rangos elismerést kapott Karikó Katalin - írja a Magyar Nemzet. 2021. szeptember 16.

Abdeslam: Franciaország élje át ugyanazt a fájdalmat, amit mi

Az Iszlám Állam elleni katonai szerepvállalással indokolta a 2015. november 13-i párizsi terrortámadást elkövető Salah Abdeslam, aki a gyanú szerint az egyik szervezője volt a merényletsorozatnak. 2021. szeptember 16.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!