2023. 04. 01. Szombat Hugó napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Vezércikk 14:05

Külföld

Botrány az angol uralkodóházban

Megbántotta az angol uralkodóházat Harry herceg és felesége Meghan hercegné, miután közösségi oldalukon bejelentették, hogy külön szeretnének válni a királyi családtól és Kanadában terveznek élni. A nyilatkozat további kérdéseket vet fel, többek között azt, hogy ezután ki felel majd biztonságukért.

  • Botrány az angol uralkodóházban

Felkavarta a brit közvéleményt Harry herceg és felesége Meghan bejelentése, miszerint kevesebb nyilvános szereplést vállalnak a jövőben.

Instagramjukon azt írták: ,,Az a szándékunk, hogy visszalépjünk a királyi családban betöltött fontos pozíciónktól, és azért dolgozzunk, hogy anyagilag függetlenné váljunk, miközben továbbra is támogatjuk Őfelségét, a Királynőt."

A brit királyi család csalódott. Korábban is voltak jelek, hogy a pár távolságot akar tartani az udvartól. Már a karácsonyt sem a királyi családdal töltötték és év közben is sokat tartózkodtak az amerikai kontinensen. A királynő azt is nehezményezi, hogy a hírt nem személyesen közölték vele, hanem a közösségi médiából kellett megtudnia.

A Buckingham palota közölte, hogy tárgyalásokat kezdenek a hercegi párral, de sok időbe telhet amíg sikerül megállapodniuk, mivel számos kérdés tisztázatlan.

Harry és Meghan szobrát már a Madame Tussaud panoptikumban is külön tették a királyi családtól. A botrány kellős közepén a hercegnő visszautazott családjához Kanadába.

Harry herceg azonban édesapjával, Károllyal és bátyjával, Vilmossal tárgyal a visszalépés részleteiről. A helyzet fontosságát mutatja az is, hogy a tárgyaláson részt vesz Priti Patel brit belügyminiszter is, mivel nem szeretnék, hogy a jövőben a brit adófizetők finanszírozzák a hercegi pár kétlaki életét .

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Erdélyi magyar zarándokokat vegzáltak a horvát határőrök

Erdélyi magyar zarándokokat vegzáltak a horvát határőrök

Erdélyi magyar zarándokokat vegzáltak a horvát határőrök, kegytárgyaikat is elkobozták és bírságot róttak ki rájuk. Négy óráig várakoztatták a Hargita megyei Korond település 63 zarándokát, mivel azok egy ismert bosznia-hercegovinai zarándokhelyen jártak, ahol különböző kegytárgyakat, a helyi plébániának pedig szentségtartót és oltárterítőt vásároltak – számolt be a Magyar Jelen.
Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Elhagyta a kórházat Ferenc pápa

Háromnapos kórházi kezelése után hazaengedték a kórházból Ferenc pápát. A katolikus egyházfőt légúti fertőzéssel kezelték a Gemelli-klinikán, s mivel minden lelete negatív, ma haza is engedték.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!