2024. 09. 17. Kedd Zsófia napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Radar 17:10

Külföld

Boros Bánk Levente: A német határzárral a magyar határvédelem is kicselezhető lehet + videó

Ha Németország visszaküldi a migránsokat, azzal a magyar határvédelmet cselezheti ki – így reagált a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója arra, hogy Németország visszaállítja a határellenőrzést. Boros Bánk Levente úgy fogalmazott: a németek majd ide akarják visszatoloncolni azokat, akiket nem mi engedtünk be. A német kormány bejelentését már most éles bírálat érte. Donald Tusk lengyel kormányfő elfogadhatatlannak nevezte azt.

  • Boros Bánk Levente: A német határzárral a magyar határvédelem is kicselezhető lehet + videó

A német belügyminiszter bejelentette, hogy szeptember 16-tól, előreláthatóan hat hónapos, ellenőrzést vezetnek be valamennyi szárazföldi határon. Így akarják visszaszorítani az illegális migránsok, és az utóbbi időben egyre gyakoribb iszlamista merényletek számát.

Boros Bánk Levente szerint ezzel Németország elismerte, hogy tévedett, amikor 2015-ben a migránsok korlátlan számú befogadása mellett döntött. A Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az osztrák belügyminiszter szerint Németországnak jogában áll visszaküldeni azokat az embereket, akik egy másik országban indították el a menedékjogi eljárást. Ezzel pedig a magyar határvédelem is kicselezhető lehet.

Ez azt jelenti, hogy lenyomnak a torkunkon néhány ezer migránst, nekünk kötelező lefolytatni, - az európai szolidaritás jegyében - elkezdeni az eljárást és onnantól kezdve a németek majd ide akarják visszatoloncolni azokat, akiket nem mi engedtünk be

– hangsúlyozta az elemző. 

Az Alapjogokért Központ vezető elemzője úgy véli, csupán látszatintézkedésről van szó, amit a szeptember 22-i brandenburgi választások előtt hozott az eddig migrációpárti baloldali kormánykoalíció. A szakértő hozzátette: a solingeni késelés jelentette Németországban a töréspontot, és az emberek többsége nem kér már az illegális migrációból.

A német társadalom egyre kevésbé tolerálja azt, hogy a migráció az ilyen kezeletlen problémává vált, és mindig a németeket, az őshonosokat feddik meg a politikai vezetők, hogy nekik kell toleránsabbnak, nyitottabbnak lenniük. Mostanra kezd elfogyni a türelem és erre a politika is reagál. Scholz, aki baloldaliként egyébként meglehetősen migrációpárti volt eddig, most hirtelen egy nagy fordulattal elkezdett migrációellenes hangokat megütni

– mondta Dornfeld László.

A holland-német határ menti közösségek szövetségének vezetője egyenesen „pánikreakciónak” nevezte a német kormány döntését. Ausztria belügyminisztere pedig hangsúlyozta, hogy nem fogják visszaengedni a határon azokat a migránsokat, akiket Németország visszautasít.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Gál Kinga: támogatjuk Matteo Salvinit

Gál Kinga: támogatjuk Matteo Salvinit

Matteo Salvinire a palermói ügyészség emberrablás és hivatali hatalommal való visszaélés vádja miatt kérte hat év börtönbüntetés kiszabását.
Orbán Viktor a Lajtánál + videó

Orbán Viktor a Lajtánál + videó

Orbán Viktor miniszterelnök a Lajta-menti árvízvédelmi munkálatokat ellenőrzi Hegyeshalom térségében. A kormányfő megadta az engedélyt a Lajta főmeder és a Balparti Csatorna közötti szükségtározó megnyitására.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!