2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Bombázás drónokkal és rakétákkal

Egymást bombázza Oroszország és Ukrajna. Az oroszok rakétacsapást mértek Zaporizsjára, az ukránok pedig drónokkal támadták Moszkvát és a Krímet. Vlagyimir Putyin azt mondta, hogy kész tárgyalni, de bármilyen megállapodásnak a fronthelyzeten kell alapulnia. Az ukrán elnök viszont ragaszkodik az ország teljes területéhez, így megállapodás még biztosan nem lesz.

  • Bombázás drónokkal és rakétákkal

Az orosz elnök kész a tárgyalásokra. Vlagyimir Putyin erről az Oroszország-Afrika csúcstalálkozó eredményeit ismertető sajtótájékoztatón beszélt Szentpéterváron.

Az orosz elnök hozzátette, bármilyen tárgyalásnak a realitásokon kell alapulnia. Az aktuális fronthelyzet Ukrajna számára kedvezőtlen, mivel az ország területének mintegy 20 százalékát szállta meg az orosz hadsereg, az érintett régiókban népszavazást tartottak, majd azokat Oroszországhoz csatolták.

Volodimir Zelenszkij közben a frontra látogatott. Az elnök Telegram csatornájára töltött fel egy videót, amin az látható, hogy egy zárt, ablaktalan helyiségben beszélget katonákkal, akiknek arcát kitakarták. Közlése szerint a helyszín a bahmuti frontszakasz volt.

Közben az ukránok pilóta nélküli repülőgépekkel támadták Moszkva üzleti negyedét. Az egyik kamikaze drón becsapódásáról amatőr felvétel is készült.

A robbanást követően tűz ütött ki az épületben, amit a tűzoltók gyorsan eloltottak. Szergej Szobjanyin polgármester arról számolt be, hogy a támadás nem követelt áldozatokat és sérülteket, mindössze kisebb károk keletkeztek a modern irodaépületben.

Az oroszok eközben rakétával támadták Zaporizsját. Egy férfi és egy nő vesztette életét, többen pedig megsebesültek, amikor a robbanástól betörtek egy 13 emeletes épület ablakai.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!