2024. 06. 18. Kedd Arnold, Levente napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Külföld

Bocsánatot kért és lemondott az alelnök

Bocsánatot kért és lemondott a legnagyobb koreai légitársaság alelnöke, a vállalat elnökének lánya, aki egy zacskó makadámiadió miatt fordíttatott vissza egy felszállni készülő járatot. Az esetért édesapja, a cég elnöke is bocsánatot kért, a minisztérium pedig vizsgálatot indított.

Lánya miatt kényszerült bocsánatkérésre a Korean Air Lines elnöke. Az első osztályon utazó Cso Hjun Ah, aki egyébként a cég alelnöke, előbb az utaskísérővel, majd a személyzet vezetőjével veszekedett a Szöulba tartó repülőgépen. A futópályán való gurulás közben ugyanis előzetes megkérdezése nélkül szolgáltak fel neki makadámiadiót, ráadásul zacskóban és nem tálkában. Az alelnök emiatt vonta kérdőre a stewardesst, illetve annak főnökét, majd utóbbit felszólította a repülőgép azonnali elhagyására. A már guruló Airbus emiatt visszatért a kapuhoz és így negyedórás késést szenvedett a járat. „Bocsánatot kérek az ország lakosaitól, mint a Korean Air elnöke és mint apa azért, amit a lányom buta viselkedése okozott” – mondta az elnök.

Az eset kirobbanása után a lány lemondott az alelnöki posztról. A légitársaság és a közlekedési minisztérium pedig vizsgálatot indított ellene, hogy sértett-e repülésbiztonsági előírást. „Az elrendelt vizsgálatoktól függetlenül a lányom nem csak az alelnöki posztról mondott le, de minden leányvállalatunknál betöltött tisztségéről is” – tette hozzá az apa.


A dél-koreai gazdaságot a családok uralják. A családtagoknak gyakran nagyobb a befolyásuk a konszernekre, mint a részvényeseknek vagy a vérségi köteléket nélkülöző igazgatóknak. A Cso család 10 százalékban tulajdonosa a légitársaságot is magában foglaló Korean Air Lines Co. konglomerátumnak, az elnöknek mind a három gyereke vezető tisztséget tölt be a légitársaságnál.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Jön az önkéntes elvű haderő + videó

Magyarország egyedül képviseli azt az álláspontot, hogy a békéhez vezető egyetlen út a tűzszünet és a béketárgyalások - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Orbán Viktor: Magyarország kész támogatni Mark Rutte holland miniszterelnök jelölését a NATO-főtitkári posztra

Magyarország kész támogatni Mark Rutte távozó holland miniszterelnök jelölését a NATO főtitkári posztjára annak a fogadalmának a fényében, hogy teljes mértékben támogatja azt a megállapodást, amely szerint magyar állomány nem vesz részt a NATO ukrajnai tevékenységében és ezek támogatására sem fordítanak magyar forrásokat – írta az X portálon Orbán Viktor miniszterelnök.
Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Az Európai Néppárthoz csatlakozhatnak Magyar Péterék + videó

Ma kiderülhet, hogy Magyar Péterék csatlakoznak-e az Európai Néppárthoz. A politikus emellett azt is bejelentheti, hogy végül felveszi-e az EP mandátumát. Bár korábban többször hangoztatta, hogy nem megy ki az Európai Parlamentbe, de végül ezt megszavaztatta követőivel.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!