2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 17:30

Külföld

Bíróságon támadhatják a marosvásárhelyi iskola működését biztosító rendeletet

  • Bíróságon támadhatják a marosvásárhelyi iskola működését biztosító rendeletet

Szeptembertől újraindulhat a tanítás a marosvásárhelyi magyar nyelvű római katolikus gimnáziumban. A román hatóságok által tavaly felszámolt intézmény újraalapítását eddig hiába próbálták elérni. Az RMDSZ közbenjárására az oktatási minisztérium végül kiadta az ideiglenes működési engedélyt. A rendelet valamennyi korábbi oktatási szintet és szakot jóváhagyott. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség üdvözölte a bukaresti döntést, de arra számít, hogy a magyarellenes politikai erők bíróságon támadják majd meg a rendelet.

„Én azt gondolom, hogyha eljutottunk idáig, akkor lesz elég erőnk és remélem partnereink is, akikkel végigvigyük, végigmenjünk, és az iskola szeptembertől működjön. Azt követően természetesen még rengeteg munka van, elvégzendő feladat van, de az, hogy jogi személyiségként ismét elindulhat és a gyerekek ismét abba az iskolába járnak ahová a szüleik íratni akarták, íratni szerették volna és valamikor jártak is néhány évet, az mindennél fontosabb. Aztán a többit fokozatosan lehet rendezni” – jelentette ki Kelemen Hunor.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!