2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Külföld

Bírálat a Fico-kormánynak

Megmaradt a határon túli magyar ifjúsági szervezetek pályázati kerete az Emberi Erőforrások Minisztériumában – erről a tárca főosztályvezetője beszélt az Országgyűlés szakbizottságának kihelyezett ülésén Szlovákiában. A Magyar Közösség Pártjának EP-képviselője az uniós források elosztása miatt bírálta a Fico-kormányt.

Az ifjúsági albizottság a Dunaszerdahelytől 20 kilométerre fekvő Nagymegyeren tartotta kihelyezett ülését. Az egyik előadó a Magyar Közösség Pártjának európai parlamenti képviselője volt.

„Ott vannak a nemzetállamok kötelességei, sajnos, ebben bizony sok hiányosság van – fogalmazott Mészáros Alajos szlovákiai EP-képviselő. – El kell marasztalnom a szlovák államot, hogy nem fordít elég figyelmet, annyit sem, mint az EU. Igazából ezeket a lehetőségeket sem kommunikálja rendesen, és nem tölti föl valós alappal, ez esetben talán pénzzel is, azokat a programokat, amelyekre az EU lehetőséget ad” – tett hozzá a képviselő.

A szlovákiai magyar ifjúsági szervezeteknek gondot jelent a pályázati önrész előteremtése.

„A pályázati pénzekből működtetésre egyszerűen nem tudunk semmit sem szerezni, tehát lehet berendezésre, de a működtetésre az itteni körülmények között elég nagy gondot jelent a szervezet fennállásában” – mondta Bial Judit, a Nagymegyeri Ifjúsági Központ igazgatója.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának illetékese támogatást ígért.

„A gyermek- és ifjúság védelmi alap terhére – már 2012-ben, és 2013-ban is ezt tervezzük – van egy elkülönített pályázati összeg a határon túli ifjúsági szervezetek számára – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője, hozzátéve: erre az összegre csak határon túli és magyar ifjúsági szervezetek pályázhatnak.”

Az albizottság tagjai és a szlovákiai magyar ifjúsági szervezetek képviselői megkoszorúzták a 1947–48-ban kitelepített magyarok emlékhelyét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

A hölgy az autóban egyre rosszabbul volt és úgy döntöttek, hogy őt Aszódon - éppen arra tartottak - kirakják őt egy társasház mellett. Az idősebb H. Bélának a gyanúsítására, illetve feleségének a gyanúsítására is sor került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!