2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Biológiai fegyverrel merényletre készülő iszlamistát ítéltek el Németországban

Tíz év szabadságvesztésre ítéltek csütörtökön egy iszlamistát Németországban, amiért biológiai fegyverrel terrortámadásra készült.

  • Biológiai fegyverrel merényletre készülő iszlamistát ítéltek el Németországban

A Düsseldorfban működő Észak-Rajna-Vesztfália tartományi felsőbíróság bizonyítottnak találta, hogy a 31 éves tunéziai származású férfi a feleségével együtt pokolgépes merényletet készített elő 2018-ban Kölnben.

A házaspár beszerzett több ezer ricinusmagot, amelyekből jelentős mennyiségű ricint nyertek ki. A mérgező anyagot ki is próbálták egy hörcsögön.

Robbanószert is szereztek, valamint 250 acélgolyót, amelyeket a méreggel együtt akartak elhelyezni a pokolgépben. Az előkészületek részeként próbarobbantásokat is végeztek.

A férfi a művelet előtt hűséget esküdött a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezetnek.

A házaspárt 2018 júniusában fogták el, a rendőrség egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott értesülés révén figyelt fel rájuk.

Az tízéves letöltendő szabadságvesztés megfelel az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfelsőbb ügyészség indítványának. A hatóság szóvivője az ítélethirdetés után tett nyilatkozatában hangsúlyozta: első alkalommal emeltek vádat biológiai fegyverrel elkövetni tervezett merénylet miatt.

A férfi feleségét is perbe fogták, az eljárás még nem ért véget.

A ricin a ricinus nevű növény magjából kivont, rendkívül mérgező fehérje, biológiai fegyverek hagyományos hatóanyaga, tiszta formájában egy csipetnyi is elegendő több ember megöléséhez.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!