2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Vezércikk 04:20

Külföld

Biden hátrányos helyzetbe hozza a női sportolókat

Buzgó szorgalommal látott neki az Egyesült Államok új vezetője az elnöki parancsok aláírásának hivatali ideje első napjain. Az egyik legsürgetőbb témának a klímaváltozás és Trump rendelkezéseinek visszavonása mellett Joe Biden a nemi egyenlőség ügyét érezte.

  • Biden hátrányos helyzetbe hozza a női sportolókat

A gender-alapú diszkrimináció eltörlése érdekében azon kívül, hogy semlegesnemű mosdókat és öltözőket irányzott elő az állami intézményekben, azt is papírra vetette, hogy a transznemű sportolók részt vehetnek a különböző sportesemények női megmérettetésein, ellehetetlenítve ez által a sikert a biológiai nők számára.

„Négy bátor női sportolót képviselek Connecticut államban, ahol két transznemű, biológiai értelemben férfi az elmúlt három évben 15 bajnoki címet nyert el női ellenfelei elől.”

– számolt be Christiana Holcom, a Szabadság Védelmében Szövetség jogi tanácsadója a Newsmax televíziónak.

További részletek a videóban:

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Ulf Kristersson: Történelmi nap a mai

Történelmi napnak nevezte a mai napot Ulf Kristersson svéd miniszterelnök, miután az Országgyűlés hétfőn ratifikálta országa NATO-csatlakozását.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!