2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Biden az oltás elfogadására biztatott mindenkit a Pfizernél tett látogatásán

A koronavírus elleni oltások biztonságosságát hangsúlyozta, és mindenkit az oltás elfogadására biztatott Joe Biden amerikai elnök pénteken a Pfizer vállalat kalamazooi vakcinagyártó üzemében.

  • Biden az oltás elfogadására biztatott mindenkit a Pfizernél tett látogatásán

"Ha van egy üzenet, amelyet mindenkinek át kell adni ebben az országban, az a következő: az oltások biztonságosak" - mondta Biden, miután megtekintette a Pfizer üzemét a Michigan állambeli Kalamazooban.

Az elnök elmondta, hogy látogatása során bemutatták neki a vakcinák készítésével kapcsolatos óvintézkedéseket. Joe Biden kiemelte: fontos, hogy az amerikaiak bízzanak abban, hogy az oltások biztonságosak. "Kérem önöket, saját maguk, a családjuk, a közösségük érdekében, hogy amikor elérhetővé válik és sorra kerülnek, fogadják el az oltást! Csak így lehet legyőzni ezt a járványt" - hangsúlyozta az elnök.

Beszédében elkötelezte magát amellett, hogy az Egyesült Államok pénzügyi segítséget nyújt a nehéz anyagi helyzetben lévő országoknak, hogy hozzájussanak a szükséges oltóanyagokhoz. Biden optimista volt azzal kapcsolatban, hogy mikor érhet véget a járvány. Azt mondta: a pandémia vége már látható. "Nem tudok önöknek pontosan megmondani, hogy mikor lesz vége ennek a válságnak, de azt elmondhatom, hogy mindent megteszünk, hogy az a nap minél hamarabb eljöjjön" - mondta.

Az alig egy hónapja hivatalba lépett demokrata párti elnök bírálta elődje, Donald Trump járvánnyal kapcsolatos intézkedéseit. Úgy fogalmazott: "Elődöm (...) nem rendelt elegendő oltást, nem tett erőfeszítéseket, hogy minél többen megkapják a vakcinát és nem sikerült oltóközpontokat létrehoznia. Ez megváltoztatta hivatalba lépésünk pillanatát."

A demokrata elnök védelmébe vette kormánya 1900 milliárd dollár értékű gazdaságösztönző csomagját, és visszautasította a republikánusok ellenvetéseit. Azzal érvelt a törvényjavaslat sürgőssége mellett, hogy amennyiben elfogadják, a gazdaság idén 7 millió munkahelyet teremt. "Mire várnak? Nem kellene 20 milliárd dollárt költenünk a nemzet beoltására? Nem kellene 290 millió dollárt szánnunk a 11 millió amerikai munkanélküli biztosításának meghosszabbítására?" - kérdezte Biden.

Az elnök a mentőcsomag szükségességét hangsúlyozva kiemelte: több tízezer kisvállalkozásnak kellett végleg bezárnia, az iskoláknak pénzre van szükségük a biztonságos újranyitáshoz, és 11 millió gyermek nem jut elegendő ételhez. Hozzátette: minden ötödik amerikainak elmaradása van a bérleti díjak tekintetében, és "tízből egy honfitársunk nem tudja időben fizetni a jelzálogkölcsönét".

Biden azt állította, hogy ha a kongresszus nem fogadja el a gazdaságösztönző csomagot, akkor 40 millió rászoruló amerikai veszítheti el az étkezési támogatását. "Az Isten szerelmére, ez az Amerikai Egyesült Államok. Olyan emberekbe fektetünk be, akik rászorulnak" - fogalmazott az elnök. Hozzátette: továbbra is hajlandó meghallgatni a felsőház és az alsóház ötleteit is, hogy miként lehetne javítani a mentőcsomagon, vagy olcsóbbá tenni.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!