2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Bevándorlási kvótában nem, hazaszállítási kvótában azonban segítünk Rómának

Új javaslatot sürget a menedékkérők elosztására Manfred Weber. Az Európai Néppárt frakcióvezetője szerint új kezdetre van szükség az európai migrációs politikában. A kvótarendszer ismét napirendre került azóta, hogy az új baloldali olasz kormány megnyitotta kikötőit a migránsokat szállító civil hajók előtt. Orbán Viktor miniszterelnök Rómában egy beszédben azt mondta, hogy Magyarország továbbra is elutasítja a kvótarendszert.

  • Bevándorlási kvótában nem, hazaszállítási kvótában azonban segítünk Rómának

Minden népnek joga van eldönteni, hogy kivel akar együtt élni - erről beszélt Orbán Viktor Rómában az Olasz Testvérek nevű jobboldali bevándorlásellenes párt gyűlésén. A kormányfő felszólalásában Giuseppe Conte olasz miniszterelnöknek is válaszolt, aki korábban azt mondta: a visegrádi országok nem segítenek Olaszországnak a migrációs politikában. Orbán Viktor hangsúlyozta: Magyarország nem fogadja el a migránskvótákat, de segítséget szeretne nyújtani Rómának a válság megoldásában.

"Ha elszánják magukat, hogy a már itt lévő migránsokat haza vigyék mi abban tudunk segíteni. Bevándorlási kvótát nem vállalunk, szállítási kvótát szívesen. Ha Conte miniszterelnök úr azt fogja kérni, hogy a magyarok vigyenek haza Olaszországból néhány ezer migránst oda ahonnan jöttek, akkor Magyarország készen áll, hogy ezt teljesítse és segítséget nyújtson."

- hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök.

Hozzátette: egyes brüsszeli politikai erők a bevándorláspolitikánk miatt folytatnak bosszúhadjáratot Magyarország ellen.

Ezzel egy időben az új Conte-kormány ismét elővette a migránsok újraelosztásának tervét. Azt szeretnék, ha a bevándorlók beszállítása szervezetten menne.

"Alapvető fontosságú Európa számára, hogy a bevándorlást menedzselje. Nem szabad várni a vészhelyzetig és akkor lépni. És nem kellene a migrációt propagandacélokra használni, pláne nem olyanra, amely Európa-ellenes."

- fogalmazott Giuseppe Conte, Olaszország miniszterelnöke néhány napja, miután találkozott a francia elnökkel.

Az olasz kormánypártok azt is el szeretnék érni, hogy az Európai Unió pénzügyi szankciókkal sújtja azokat a tagállamokat, amelyek elutasítják a bevándorlók szétosztását.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Erős nemzeti felhatalmazással érkezik az EU-csúcsra Orbán Viktor

Erős nemzeti felhatalmazással érkezik az EU-csúcsra Orbán Viktor

Orbán Viktor érkezik a második legnagyobb nemzeti felhatalmazással (44,82 százalék) a hétfői informális EU-csúcsra. Ezzel szemben az Európai Tanácsban legnagyobb szavazati súllyal rendelkező Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francai elnök csupán 13,9, illetve 14,6 százalékos eredményt értek el.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Nukleáris fegyvereket telepítenének a NATO tagállamokba

Nukleáris fegyvereket telepítenének a NATO tagállamokba

Nukleáris fegyvereket helyezne készenlétbe Jens Stoltenberg, aki szerint elrettentő erőt kell demonstrálni az Oroszország és Kína felől érkező fenyegetésekre válaszul. A NATO-főtitkár a brit The Telegraph napilapnak adott interjújában beszélt arról, az üggyel kapcsolatban már folynak a tárgyalások a tagállamokkal.
Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Magyarázkodni kényszerült Olaf Scholz

Az Európai Unió tárgyalt egy Oroszország elleni újabb szankciós csomagról, amely megtiltaná a tagoknak az orosz cseppfolyósított földgáz európai terminálokon keresztül történő reexportálását, Németország azonban ellenezte az intézkedést – írja uniós diplomatákra hivatkozva a Politico.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!