2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Betiltották a homoszexuális-felvonulást – nem hagyták annyiban

A szerb belügyminisztérium betiltotta a homoszexuálisok mára tervezett belgrádi felvonulását, ezért az érintettek egy kisebb csoportja tiltakozásul már péntek este az utcákra vonult. A hatóságok minden lehetőségre felkészültek, ezért szombatra rendőrök ezreit vezényelték a szerb fővárosba. Nem biztosak ugyanis abban, hogy a parádé szervezői betartják a rendeletet.

Szivárványszínű zászlót lobogtatott a tömeg Belgrád utcáin – a homoszexuálisok egy csoportja a rendőri tiltás ellenére is vonult a városban. A szerb hatóságok a korábbiakhoz hasonlóan biztonsági okokból nem engedélyezték a rendezvényt. Száz-százötven homoszexuális a kormány épülete előtt gyülekezett.

A miniszterelnök szerint továbbra is tiszteletben tartják az emberek jogait, de az épségük ennél is fontosabb. A homoszexuális-felvonulással egy időben egyébként kilenc jobboldali csoport jelentett be ellendemonstrációt.

A szombatra tervezett parádé miatt a szerb hatóságok minden lehetőségre felkészültek. Hatezer rendőrt mozgósítottak, s készenlétben vannak a különleges alakulatok is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!