2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Külföld

Betiltották a hazaárulással vádolt baloldali pártot

Betiltottak egy ellenzéki pártot Dél-Koreában, mivel a kormány szerint az északi kommunista rezsimet támogatja. A párt vezetője viszont a szöuli vezetést vádolja diktatórikus módszerek alkalmazásával.

A legszebb karácsonyi ajándéknak tartják egyesek Dél-Korában, hogy országuk alkotmánybírósága feloszlatta a hazaárulással vádolt baloldali Egyesült Haladó Pártot. Ez volt az első ilyen döntés a testület megalapítása óta. A párt vezetőjét lesújtotta az ítélet. „Kudarcot vallottam, nem tudtam megvédeni a demokráciát. Az elmúlt 15 év haladó politikáját és a Haladó Pártot legyőzte a diktatórikus rezsim” – fogalmazott Li Dzsung Hi.

Az ellenzéki tömörülés ellen a konzervatív szöuli kormány fordult bírósághoz tavaly novemberben, mivel a kabinet szerint a kis párt támogatja Észak-Korea politikáját. „Az alkotmánybíróság döntése egyértelműen megerősíti, hogy az Egyesült Haladó Párt megpróbálta erőszakkal megbuktatni liberális demokráciánkat, és megvalósítani az északi stílusú szocializmust” – mondta Csung Hong Von miniszterelnök.

Dél-Koreában akár 7 év börtönnel is büntethető az északi rezsim dicsérete – a betiltott párt szerint ugyanakkor tagjaik csak békésebb viszonyt akartak kialakítani a phenjani vezetéssel.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!