2023. 12. 01. Péntek Elza napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Külföld

Berobbant az alumíniumpor, több mint hatvan halott

Két embert vettek őrizetbe a kínai fémipari üzemben történt robbanás miatt. A Pekingtől ezer kilométerre fekvő településen történt katasztrófában 68-an vesztették életüket, és több mint 180-an sérültek meg.

Rendőrök kerítették el annak a kelet-kínai gyárnak a környékét, ahol a robbanás történt. A helyszínen tartózkodó 264 munkásból 44-en azonnal meghaltak. „Itt ültem az asztalomnál, amikor a robbanás történt. Fekete füstöt és lángokat láttam, hallottam egy nagy robbanást. Nagyon hangos volt. A füst sűrű és fekete volt. Északi szél fújt, úgyhogy a füst nem felénk szállt. A szomszédos gyárak ablakai betörtek” – mondta a szomszédos gyár biztonsági őre.

Az üzemben gépjárműfutóműveket készítettek amerikai autógyáraknak, többek közt a General Motorsnak is. A tűz valószínűleg egy alumíniumporral telt helyiségben keletkezett. „A romokat már többé-kevésbé eltakarították. Az előzetes vizsgálat szerint munkavédelmi baleset történt, de a nyomozás még mindig tart. Korábban úgy gondoltuk, hogy a robbanás akkor történt, amikor lángra lobbant egy sűrű porral telt helyiség. A gyár vezetőit előzetes letartóztatásba helyezték, és kikérdezik őket” – fogalmazott Kunsan polgármestere.

Kína a világ második legnagyobb gazdasága, ennek ellenére a munkavédelmi előírásokat alig tartják be. A munkások legtöbbször alulképzettek, védőfelszerelést pedig nem kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szlávik János: Nagyon sok ember fog meghalni + videó

Szlávik János: Nagyon sok ember fog meghalni + videó

A WHO szerint a háborútól szenvedő Gázai övezetben a halálozások számának jelentős megemelkedését okozhatják az egyre terjedő, főleg légúti és hasmenéses tünetekkel járó betegségek.Kapcsoltuk Dr. Szlávik Jánost, a Dél-Pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetőjét.
„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

„Az izraeli hadseregen a világ szeme” + videó

A tűzszünet lejárta után Izrael újraindította a harcot a Hamász ellen a Gázai övezetben. Napi aktuális című műsorunkban kapcsoltuk Szegedi Dániel tanárt Jeruzsálemből és vendégünk volt Horváth József biztonságpolitikai szakértő.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!