2024. 09. 24. Kedd Gellért, Mercédesz napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Külföld

Berlin nem engedélyezi, hogy oroszországi célpontokat támadjanak az ukránok német rakétákkal + videó

Ismét dróntámadást indított Ukrajna oroszországi célpontok ellen. Moszkva közölte a robotrepülőket megsemmisítette a légvédelem. Ezzel egy időben a Föderáció csapatai újabb sikereket értek el a frontvonalon. Volodimir Zelenszkij ukrán államfő pedig megint felszólította a Nyugatot, hogy nagy hatótávolságú rakétákkal támogassa Kijevet. A német kancellár ezt elvetette.

  • Berlin nem engedélyezi, hogy oroszországi célpontokat támadjanak az ukránok német rakétákkal + videó

Orosz harci helikopterek mértek csapásokat ukrán katonai állásokra a donyecki Pokrovszk közelében. Ez a város az ukránok egyik utolsó bástyája a térségben. Amennyiben a település elesik, az ország legnagyobb kokszszéntermelő bányája és feldolgozóüzeme is az oroszok kezére kerül.

A kijevi kormányerők pedig nem állnak jól a fronton, Moszkva közlése szerint csapataik ismét több ukrán ellentámadást is visszavertek, és újabb településeket foglaltak el a Donbaszban.

Ráadásul az ukránok kurszki betörése sem úgy alakult, ahogy azt tervezték. A Föderáció területéről fokozatosan szorítják ki a katonai egységeket az oroszok. Ezt próbálják dróncsapásokkal ellensúlyozni az ukránok, a Kreml szerint sikertelenül.

Az orosz légvédelem legutóbb 13 pilóta nélküli robotrepülőt semmisített meg Belgorod, Brjanszk és Kurszk megye felett.

Moszkva ráadásul azt állítja: bizonyítani tudja, hogy az ukránok szándékosan civileket gyilkolnak az oroszországi régiókban.

"Ami a civilek megölését és a sebesülteket illeti, a következő adatokat tudom megosztani Önökkel. Kurszkban 2024. szeptember 20-ával bezárólag 266 polgári személy sebesült meg, köztük 11 gyermek, és 56 a halálos áldozatok száma. Ők valamennyien civilek" - tájékoztatott az orosz külügy tisztviselője.

A kudarcokat és a vereségeket pedig meg kell magyarázni Ukrajna szövetségeseinek. Ezen fáradozik New Yorkban az ukrán elnök.

Volodimir Zelenszkij az ENSZ Közgyűlésének ülésén, emellett a Biztonsági Tanács Ukrajnával foglalkozó egyeztetésein is részt vesz. Célja, hogy további támogatást kapjon a partnerországoktól, elsősorban nagy hatótávolságú rakétákat szeretne.

Berlin azonban ezúttal sem állt kötélnek. A német kancellár leszögezte, hogy nem engedélyezi német rakéták és robotrepülők bevetését orosz területek ellen.

"A világnak békére van szüksége és fenntartható fejlődésre. Ukrajna elnökeként azt mondom, hazám ellenáll Oroszország brutális agressziójának, amelynek célja Ukrajna gyarmattá tétele. Ez az ENSZ-fórum olyan globális egység, amely együttes erővel és közös fellépéssel legyőzheti Oroszországot"

- hangsúlyozta Volodimir Zelenszkij.

Miközben az ukrán államfő további támogatást kér a nyugattól, addig a Kreml Európa jövőjére fókuszál. Az orosz elnök szóvivője azt mondta: a kontinensen új biztonsági stratégiát kell kialakítani.

Dmitrij Peszkov úgy fogalmazott: a fegyveres konfliktus lezárása után Európának újra kell gondolnia kapcsolatait Moszkvával, és olyan garanciarendszert kell nyújtani Oroszországnak, amely szavatolja a Föderáció biztonságát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!