2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Külföld

Benjámin Netanjahu komolyan berágott az EU-ra

„Nagy hibának” minősítette pénteken a jelenleg Litvániában tartózkodó Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő az Európai Bizottság (EB) minapi döntését, amelynek értelmében 18 millió eurós (5,8 milliárd forintos) segélyt nyújt Iránnak fenntartható fejlődéssel kapcsolatos projektekhez.

  • Benjámin Netanjahu komolyan berágott az EU-ra

„Ez olyan, mint egy méregpirula az iráni népnek és az erőfeszítéseknek, amelyek célja megálljt parancsolni az iráni agressziónak a régióban és a terrornak azon túl” – adott hangot meggyőződésének az izraeli kormányfő egy eseményen a litván nemzeti könyvtárban, a balti államok kormányfőivel tartott találkozóját követően.

„Irán terrortámadást akart végrehajtani európai földön mindössze néhány hete, miközben az iráni külügyminiszter éppen egy ülésen tartózkodott az európai vezetőkkel. Ez hihetetlen” – mondta Netanjahu, aki azonban nem utalt arra, hogy milyen állítólagos terrortámadásra gondolt.

Az izraeli miniszterelnök szerint az EU pénzét „rakétákra fordítják” Iránban, Szíriában, bárhol a Közel-Keleten.

Az EB a héten jelentette be, hogy jóváhagyta az Iránnak nyújtandó segélyt, amelynek célja olyan projektek finanszírozása, amelyek a fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődést segítik a perzsa államban.

Azóta, hogy Donald Trump amerikai elnök májusban bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép az Iránnal kötött többhatalmi megállapodásból, és augusztus elején újra életbe léptette a korábban felfüggesztett szankciók egy részét az iszlám köztársasággal szemben, a megállapodás többi aláírója – az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Oroszország, Kína és az Európai Unió – azon van, hogy életben tartsa az atomalkut.

 

Ezek is érdekelhetik

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!