2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Belebukott a korrupciós botrányaiba, felhagy a politikai pályával Guy Verhofstadt

Nem pályázik új európai parlamenti mandátumra, 2024-ben visszalép a politikai színtérről Guy Verhoftsadt, Belgium volt miniszterelnöke, liberális európai parlamenti képviselő. Erről szombaton számolt be a belga sajtó - írja a Magyar Nemzet.

  • Belebukott a korrupciós botrányaiba, felhagy a politikai pályával Guy Verhofstadt

Úgy tűnik, a belga politikus lába alatt forró lett a talaj, belebukott folyamatos botrányaiba, korrupciógyanús ügyeibe. 

A Magyarországot rendszeresen támadó Verhofstadt ugyanis az elmúlt években számtalan gyanús ügybe keveredett, és képmutatása is sokaknak szemet szúrt. 

A Magyar Nemzet egy korábbi beszámolója szerint, a belga liberális politikus nem híve az átláthatóságnak. Belgium volt miniszterelnöke, a liberális Renew Europe európai parlamenti frakció EP-képviselője Gent belvárosában egy 17. században épült, gyönyörűen felújított, folyóparti műemlék épületben él Belgiumban.

Folyamatosan a még keményebb szankciók mellett kampányol, az embereknek pedig arról szónokol, hogy szorítsák össze a fogaikat és tűrjék a válságot. Eközben mint kiderült,

a liberális politikus úgy felezte le költségeit, hogy több százezer euró közpénzt kapott a háza felújítására.

A Knack beszámolója szerint 2012-ben a Verhofstadt-rezidencia felújításának költségeit nagyjából 820 ezer euróra becsülték, ennek azonban közel a felét a belga adófizetőkkel fizettették ki.

Érdekes, hogy Verhofstadt neve a brüsszeli korrupciós botrány kapcsán is éppen lobbitevékenység miatt merült fel. 

Mint kiderült, nem is olyan régen, 2018-ban Guy Verhofstadt a korrupciós botrány egyik főszereplőjével, Eva Kailivel éppen Marokkóban vett részt egy konferencián. (Katar mellett a belga hatóságok a marokkói kapcsolatokat is vizsgálják).

Különösen érdekes, hogy botrányqi után Guy Verhostadt éppen az Európai Parlamentet megrázó brüsszeli korrupciós botrány után dönt úgy, hogy otthagyja a politikai pályát.

A teljes cikk IDE kattintva olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!