2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Békét sürgetett Ferenc pápa

Keressék az igazságot országuk ukrajnai háborújával kapcsolatban - erre kérte az oroszokat Ferenc pápa húsvétvasárnapi üzenetében.

  • Békét sürgetett Ferenc pápa

A nagyszombati esti vigíliát, amely hagyományos húsvéti gyertyagyújtással kezdődött, Ferenc pápa vezette a Szent Péter székesegyházban.

A katolikus egyházfő 8 felnőttet keresztelt meg, beszédében pedig a keserűségről, a rémületről és a kiábrándultságról beszélt, amelyek a szentatya szerint feloldhatók, amennyiben Isten segítségével keressük a belső feltámadást.

Húsvétvasárnap, amikor Jézus Krisztus feltámadására emlékeznek a keresztények, már a Szent Péter téren vezetett misét Ferenc pápa.

Azonban magát a szertartást Giovanni Battista Re, a bíborosi kollégium vezető dékánja mutatta be az egyházfő egészségi állapota miatt.

Mint minden húsvétkor, a kereszténység legnagyobb ünnepén is hívek tízezrei lepték el a vatikáni főteret, melynek díszítéséhez Amszterdamból csaknem 40 ezer virág érkezett.

Délben a katolikus egyházfő olasz nyelvű üzenetet mondott, amelynek a béke volt a témája.

A szentatya ezt követően Urbi et Orbi apostoli áldást adott Róma városára és a világra, elsőként Ukrajnát és Oroszországot említve.

Ferenc pápa később a Közel-Kelet számára is irgalmat kért, valamint a rohingya népért és törökországi földrengés áldozataiért imádkozott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Ezrek tüntettek Mallorcán a tömegturizmus ellen

Mintegy tízezren tüntettek vasárnap a Spanyolországhoz tartozó, az üdülésre vágyók körében közkedvelt Mallorca fővárosában, Palma de Mallorcában a tömegturizmus ellen - közölte a rendőrség este.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Utánajártunk. hogy valóban történt-e újabb lövöldözés a Szabadka környéki erdőben + videó

Utánajártunk. hogy valóban történt-e újabb lövöldözés a Szabadka környéki erdőben + videó

Fegyverropogást lehetett hallani a Szabadkától északra fekvő erdőben. Erről számoltak be a helyi közösségi média csoportokban. Az elmúlt pár hónap csendje után attól tartanak a helyiek, hogy visszatérhet az állandó rettegés a térségbe. Hivatalosan azonban a lövöldözés tényét senki sem erősítette meg. A helyszínről a részletekkel kapcsolatban Dudás Dániel jelentkezett.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!