2023. 09. 23. Szombat Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Külföld

Békét sürgetett Ferenc pápa

Keressék az igazságot országuk ukrajnai háborújával kapcsolatban - erre kérte az oroszokat Ferenc pápa húsvétvasárnapi üzenetében.

  • Békét sürgetett Ferenc pápa

A nagyszombati esti vigíliát, amely hagyományos húsvéti gyertyagyújtással kezdődött, Ferenc pápa vezette a Szent Péter székesegyházban.

A katolikus egyházfő 8 felnőttet keresztelt meg, beszédében pedig a keserűségről, a rémületről és a kiábrándultságról beszélt, amelyek a szentatya szerint feloldhatók, amennyiben Isten segítségével keressük a belső feltámadást.

Húsvétvasárnap, amikor Jézus Krisztus feltámadására emlékeznek a keresztények, már a Szent Péter téren vezetett misét Ferenc pápa.

Azonban magát a szertartást Giovanni Battista Re, a bíborosi kollégium vezető dékánja mutatta be az egyházfő egészségi állapota miatt.

Mint minden húsvétkor, a kereszténység legnagyobb ünnepén is hívek tízezrei lepték el a vatikáni főteret, melynek díszítéséhez Amszterdamból csaknem 40 ezer virág érkezett.

Délben a katolikus egyházfő olasz nyelvű üzenetet mondott, amelynek a béke volt a témája.

A szentatya ezt követően Urbi et Orbi apostoli áldást adott Róma városára és a világra, elsőként Ukrajnát és Oroszországot említve.

Ferenc pápa később a Közel-Kelet számára is irgalmat kért, valamint a rohingya népért és törökországi földrengés áldozataiért imádkozott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

Felszólították Magyarországot az illegális bevándorlás kapcsán

Felszólították Magyarországot az illegális bevándorlás kapcsán

Az Európa Tanács Miniszteri Bizottsága aggodalmát fejezte ki a magyar területen jogellenesen tartózkodó menedékjogot kérelmezők visszaküldését a határkerítés külső, szerbiai oldalára, és felszólította Magyarországot, hogy nyújtson be cselekvési tervet az intézkedés felszámolására.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!