2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Radar 00:05

Külföld

Bekerültek a parlamentbe a volt elnök megbuktatói

Bekerült az ukrán parlamentbe az oroszbarát Viktor Janukovics volt ukrán elnök megbuktatásában részt vevő tüntetői csoportok több vezetője. Az Európai Bizottság külügyi biztosa közben arra figyelmeztette Oroszországot, hogy ne generáljon újabb konfliktust a Balkán-félszigeten az Európai Unióval szemben.

Terepszínű ruhában jelentek meg az októberben újraválasztott ukrán parlament első ülésén az oroszbarát Viktor Janukovics volt ukrán elnök megdöntését vezető ellenálló csoportok vezetői, akik magukat az ukrán forradalom hősének tekintik. A Nyugat-barát és erősen nacionalista érzelmű képviselők most a törvényhozásban veszik fel a harcot a változásokért. „Az igazságtalanság, az országban uralkodó korrupció, és mindazok a bürokraták, akikhez hiába fordulunk az igazság keresésében – ezek jelentik a legnagyobb kihívást. Le kell ülni, és dolgozni kell azért, hogy tegyek valamit az országért és a népért” – mondta az Euromajdan egyik vezetője.

Az egyik vidéki felkelővezér szintén az állami pénzek lenyúlásának megakadályozását tartja egyik legfőbb feladatának. „Nagy felelősséget érzek a képviselői megbízatásommal kapcsolatban. Újoncnak érzem-e magam? Óh, Istenem, már nagyobb megpróbáltatáson is átestem” – mondta a Dnyepropetrovszki Önvédelmi Erők parancsnoka.

Az Európai Unió külügyi biztosa közben Szarajevóban arra figyelmeztette Oroszországot, hogy ne vonja be a Nyugat-Balkánt az Ukrajna miatt kialakult konfliktusba. „Nyilvánvaló, hogy feszültség alakult ki az Európai Unió és Oroszország között, de azt hiszem, hogy az Európai Unió és Oroszország közös érdeke, hogy a konfrontáció helyett megtaláljuk az együttműködés lehetőségét. És az biztosan jó lenne, hogy ha a Nyugat-Balkán mindebből kimaradna, és én azt szeretném, hogy erről az orosz vezetésben is mindenki így vélekedjen” – hangsúlyozta Federica Mogherini.


Az uniós külügyi biztos korábban arra szólította fel Oroszországot, hogy játsszon konstruktívabb szerepet az ukrán válság megoldásában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman megint beleszállt Magyarországba

David Pressman amerikai nagykövet ismét kioktatja a kormányt és Putyin-pártisággal vádolja és bírálja Orbán Viktort a hétfői, Magyar Külügyi Intézetben elmondott beszéde miatt egy, a szerkesztőségünknek eljuttatott levelében, amelyben az AmCham Patrons vacsoráján elmondottakat írták le.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!