2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Külföld

Bejelentést tett a Vatikán Ferenc pápa őszi útjairól

Indonéziába, Pápua Új-Guineára, Kelet-Timorra és Szingapúrba látogat ősszel Ferenc pápa - jelentette be a Vatikán pénteken.

  • Bejelentést tett a Vatikán Ferenc pápa őszi útjairól

A szeptember 2. és 13. között tervezett utazás a most 87 éves Ferenc eddigi leghosszabb pápai útja lesz. Az útitervről egyelőre annyit tudni, hogy a katolikus egyházfő a világ legnagyobb népességű muszlim országaként számon tartott Indonéziában Jakartába, Pápua Új-Guineán Port Moresbybe és Vanimóba, az egykori portugál gyarmat Kelet-Timoron a fővárosba, Dilibe és végül Szingapúrba látogat majd el. További részleteket később közölnek.

Ferenc pápa indonéziai látogatását eredetileg 2020-ra tervezték, de a koronavírus-járvány alatti korlátozások miatt az utazás akkor meghiúsult.

A Vatikán közlése szerint idén az egyházfő ezen kívül még egy külföldi látogatást tesz majd, Belgiumban vesz részt az ottani katolikus egyetem fennállásának évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!