2024. 04. 15. Hétfő Anasztázia, Tas napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Külföld

Beiktatták hivatalába az új bolíviai elnököt

Letette a hivatali esküt vasárnap Luis Arce Bolívia új elnöke, amivel a baloldal visszatért a dél-amerikai ország élére egy évvel az után, hogy Evo Morales menekülni kényszerült az országból.

  • Beiktatták hivatalába az új bolíviai elnököt

A Reuters hírügynökség megjegyzi, hogy a Bolívia Morales alatti gazdasági növekedés atyjaként ünnepelt, 57 éves Arce két nehéz feladattal néz szembe. Egyrészt a Morales elüldözése utáni politikai válságból kell kivezetnie az országot, másrészt meg kell birkóznia a koronavírus-járvánnyal.

"Azzal a nagy kihívással nézünk szembe, hogy újra kell építenünk a gazdaságot, be kell indítanunk a növekedést, meg kell szüntetnünk a bizonytalanságot" - jelentette ki beiktatásán Arce.

Az új bolíviai elnök azt ígérte, hogy legyőzi a koronavírus-járványt, betemeti a politikai árkokat, és véget vet a rettegésnek a politikai erőszak után.

"Én az igazságban hiszek, nem az ellenségeskedésben és a revánsban, amelyek nem kímélik a gondolat szabadságát, amelyek miatt aki mást gondol, az gyűlölet tárgya lesz. Ennek véget kell vetni" - szögezte le Arce.

Az országban továbbra is nagyok a feszültségek, miután tavaly Evo Moralest vitatott módon választották újra, erőszakos tiltakozások kezdődtek, majd a hadsereg kihátrált mögüle, és el kellett hagynia az országot. Arce, aki Morales jelöltjének számított az elnökválasztáson, azt ígérte, hogy a volt elnök nem kap szerepet a kormányzásban. Morales azonban várhatóan már hétfőn visszatér hazájába.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Szakmai rendezvénysorozat a kkv-szektor fejlesztésére + videó

Április 17. és május 29. között országos road-showra indul a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, illetve a Kavosz, amihez médipartnerként kapcsolódik a Világgazdság is. A Napi Aktuálisban arról kérdeztük Szajlai Csabát, a Figyelő és a Világgazdság főszerkesztőjét, hogy mi a témája ennek a beszélgetéssorzatnak. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!