2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Külföld

Baseballütők, biliárddákók, hokiütők és zsebkések lepik el a fedélzetet?

A 2001. szeptember 11-i merényletek óta először enyhítenek az amerikai légi közlekedés biztonsági szabályain. A jövő hónap végétől ismét vihetnek zsebkést vagy baseballütőt az utasok a repülők fedélzetére.

Bár óriás táblák tucatja hirdeti, mit nem szabad felvinni a repülőgépek fedélzetére, mindig akadnak olyanok, akik megszegik a szabályokat. A 2001. szeptember 11-i merénylet óta szúró-vágó eszközt például ma sem lehet felvinni az utastérbe. Hamarosan azonban ez változik, kisebb zsebkés is a kézipoggyászba kerülhet. „Ez az egész egy vicc. Bármekkora kés legyen, ugyanúgy veszélyes mint fegyver” – fogalmazott egy utas.


Az új szabályozást április 25-től vezetik be. Így már a 6 centiméter hosszú kések is felvihetők lesznek a fedélzetre. „Szeptember 11-én is egy kisebb kés okozott problémát. Szerintem bármekkorával sérülést lehet okozni” – nyilatkozta Lawrence Hardy utas.  

Az új szabályozás már nem tiltaná a biliárddákók és hokiütők fedélzetre vitelét, ugyanakkor borotvát továbbra sem tarthatnak majd maguknál az utasok. Többen úgy vélik, az elszánt terroristáknak nem számít, mi van a táskájukban, akár egy törött pohárral is sérülést tudnak okozni. „A rosszfiúk köztünk járnak. És abszolút mindegy, hogy van-e náluk kés vagy nincs. Ha meg akarják támadni a fedélzeten lévőket, úgyis meg fogják” – közölte egy másik utas.  

Az utasellenőrzésre és a repterek biztonságára legtöbbet az Egyesült Államokban költenek. A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség jelentése szerint évente ez az összeg eléri a 7,4 milliárd dollárt. A pénz azonban csak egy tényező. Az ellenőrzések az utasoknak is kellemetlenek, ráadásul a megmotozottak többsége semmiféle veszélyt nem jelent a biztonságra.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!