2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Külföld

Barnier: Továbbra sem érkezett alternatív brit megoldási javaslat

Még mindig nem érkeztek a brit kormánytól olyan javaslatok, amelyek alternatívaként szolgálhatnának az Egyesült Királysággal megkötött, de nem ratifikált kiválási szerződéssel szemben - közölte csütörtökön az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

  • Barnier: Továbbra sem érkezett alternatív brit megoldási javaslat

Michel Barnier arról számolt be rövid brüsszeli sajtótájékoztatóján, hogy továbbra is nyitottak a bénultság fő okának számító ír-északír pótmegoldás (backstop) kiváltását célzó, működőképes és jogszerű javaslatok tanulmányozására.

A főtárgyaló nem kívánta kommentálni a legfrissebb brit belpolitikai fejleményeket.

Diplomáciai források szerint az Egyesült Királyság az utóbbi napokban négy technikai dokumentumot küldött az Európai Bizottságnak, a brüsszeli testület szerint azonban az ezekben felvázolt - vámügyi, élelmiszerbiztonsági, piacfelügyeleti és egyéb - ötletek nem nyújtanak megfelelő alternatívát.

"Boris Johnson brit miniszterelnök nem a megoldást keresi (...), stratégiája a rendezetlen kiválás kiprovokálása lehet olyan módon, hogy azért másokat tehessen felelőssé."

- mondta Philippe Lamberts zöldpárti európai parlamenti képviselő.

Valdis Dombrovskis euróért és szociális párbeszédért felelős uniós biztos pedig rámutatott, hogy az európai gazdasági növekedés lassulásának egyik oka a Brexit ügyét övező bizonytalanság, a megállapodás nélküli kilépés fokozódó esélye.

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!