2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Külföld

Barnier: Nem körvonalazódik semmilyen megállapodás

Jelenleg nem körvonalazódik semmilyen megállapodás az Egyesült Királyság rendezett európai uniós kiválásának feltételeiről - jelentette ki szerdán az Európai Bizottság Brexit-ügyi főtárgyalója.

  • Barnier: Nem körvonalazódik semmilyen megállapodás

Michel Barnier az Európai Parlament (EP) brüsszeli plenáris ülésén hangsúlyozta, hogy ugyan "nagyon bonyolult" lenne, de még lehetséges megegyezni a brit kilépés tervezett október végi dátumáig, ehhez csak politikai akaratra van szükség.

"A mostani formájában nem tudjuk elfogadni a brit kormány javaslatát, amely a működőképes és jogszerű backstop-záradékot egy ideiglenes és hipotetikus megoldásra cserélné" - mutatott rá.

Hozzátette, ő és csapata továbbra is a nap huszonnégy órájában elérhető lesz.

Jean-Claude Juncker, a brüsszeli testület elnöke leszögezte, hogy még nem zárható ki a rendezett kiválás lehetősége, erre lenne még esély elméletileg, ugyanakkor aláhúzta, hogy nem tartja elfogadhatónak a London által kezdett "egymásra mutogatást", ehelyett szerinte a megoldásra kellene fókuszálni.

"Ez soha nem lesz az Európai Unió által preferált forgatókönyv, azonban a kemény Brexit kockázata valós, és lényegében a brit kormány döntésén múlik" - mondta.

 

 

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!